Obavezno probajte

Supa od kostiju: Najbolja doza kolagena koju možete uneti u telo! (RECEPT)

Isprobajte jednostavan detoks sa supom od kostiju koji traje samo tri dana

Fitnes & Nutricija
Autor:
Supa od kostiju: Najbolja doza kolagena koju možete uneti u telo! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Pre nego se podvrgnete bilo kojem detoksu, prvo se posavetujte sa lekarom. Ovaj detoks podrazumeva prisustvo velike količine tečnosti, uključujući vodu, tako da osobe sa bolesnim bubrezima moraju prvo da se konsultuju sa lekarom.

Trodnevni detoks sa supom od kostiju:

(Za 3 dana potrebno vam je do 1 do 4 litre supe od kostiju dnevno)

1. dan: 5 do 6 šolja supe do kostiju + 2 litre vode u toku dana

2. dan: 5 do 6 šolja supe do kostiju + 2 litre vode u toku dana

3. dan: 5 do 6 šolja supe do kostiju + 2 litre vode u toku dana

(od 4. do 7. dana) Samo zdrava ishrana + probiotički poizvodi (turšija, kefir) plus 4 litre supe od kostiju. Vodite računa da pijete 2,5 litre vode dnevno.

Detoksikacija organizma sodom bikarbonom: Telo oslobađa kiselosti, sprečava bolesti! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Sedmi dan je zvanično zadnji dan detoksikacije. Najverovatnije ćete se osećati odlično zato vam ne preporučujemo da prekidate konzumiranje supe od kostiju.

8. dan pa nadalje održavajte zdravlje organa za varenje/kose/kože/noktiju time što ćete nastaviti za zdravom ishranom. Jedite svaki dan po dve do tri šolje supe od kostiju, ali i pijte vodu u velikim količinama.

Žene starije od 40 godina treba savetovati da uzimaju supu od kostiju svaki dan da bi zadržale nivo kolagena za obnavljanje zdravog tkiva.

Evo koje su dobrobiti supe od kostiju:

  • Usporava proces starenja
  • Leči probavni sistem
  • Zaustavlja upale celog tela
  • Poboljšava zdravlje celog tela
  • Koža je elastična, kosa gusta, nokti su jaki...

Kako skuvati supu od kostiju?

Koriste se šuplje, butne goveđe kosti ili pileće kosti. Kosti se kuvaju što duže (ko ima šporet na drva najbolje je da stavi veći lonac i u njega kosti, pa kuva 24h). Pred kraj kuvanja u supu dodajte šargarepe, celera, paškanata luka, peršuna i začine (ali ne preterujte sa začinima).

Kada se supa skuva, tri dana jedite samo nju i pijte dosta vode.

Ova supa se preporučuje svim onim ljudima koji imaju bolove u kolenima i zglobovima, jer predstavlja prirodni lek.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs