TRANSFORMACIJA

Baka (73) je zbog gojaznosti imala visok pritisak i holesterol: Onda je izgubila 60 kilograma i više ne pije lekove! (FOTO, VIDEO)

Ova baka je imala problema sa zdravlje sve dok nije promenila neke navike

Fitnes & Nutricija
Autor:
Baka (73) je zbog gojaznosti imala visok pritisak i holesterol: Onda je izgubila 60 kilograma i više ne pije lekove! (FOTO, VIDEO)
Foto: PrintscreenInstagram/trainwithjoan

Džoan Mekdonalds (73) iz Kanade jela je u velikim količinama kako bi pobegla od problema u braku. Imala je 198 kilograma i mučila je muku sa artritisom, visokim pritiskom i holesterolom.

Imala je operaciju tumora u stomaku kada je bila u pedesetim godinama, a zatim i operaciju kolena, nakon čega se jedva penjala uz stepenice.

Frustrirana zbog svega, obratila se za pomoć ćerki, koja ju je naučila kako da koristi aplikaciju na telefonu za praćenje vežbi i ishrane.

U januaru 2017. godine počela je da vežba u teretani četiri puta nedeljno i uvela zdrave navike u svoj svakodnevni život.

To se zove transformacija: Mrzela je kratke haljine, a sada je ponosna na svoje telo! (FOTO)

Promenila je svoju ishranu, te umesto slatkiša i kalorične hrane u svoj jelovnik je ubacila namirnice bogate proteinima i ugljenim hidratima. Jela je dosta povrća. Kilogrami su se topili, te je izgubila preko 60 kilograma za dve godine.

Ipak, priznaje da takve rezultate nije očekivala.

Trenutno ne pije nikakve lekove koje su joj ranije bili obavezni, a o svojoj transformaciji pričala je za Metro.

Imao 165 kg, sada ga upoređuju sa Bredom Pitom: Neverovatna transformacija mladog pevača! (FOTO)

"Znala sam da moram da idem sporo i da mi treba vremena. Ovo fitnes putovanje će sigurno poboljšati kvalitet mog života. Zahvalna sam na tome", izjavila je.

Osim vežbanja, Džoan vodi računa o ishrani, te je izbacila slatkiše i nezdrave grickalice, a pazi na to da unosi dovoljno povrća i proteina.

Kaže kako joj se udvaraju mnogi mlađi muškarci što pozitivno utiče i na njeno samopouzdanje, a promenu je uočio i njen muž.

"Promenila sam način na koji razmišljam o sebi. Prilaze mi ljudi u teretani i dele komplimente", kaže Džoan.

Svima koji su tek počeli sa svojom transformacijom poručuje:

"Ne očekujte nikakva čuda. Krenite sporo i pratite napredak. Za one koji vole izazove najbolje je da treniraju uz ličnog trenera koji će im pomoći oko ishrane, ali i oko rezultata", izjavila je za Metro.

Imala je 120 kilograma, a danas izgleda bolje nego ikad: Neverovatna transformacija Jelene Dokić! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs