RAKIJA KOJA LEČI

Čudo narodne medicine: Ovaj starinski lek provereno leči štitinu žlezdu, bronhitis i jača čitav organizam!

Za ovu rakiju se vezuje mnogo pozitivnih svojstava

Nutricija
Autor:
Foto: Shuterstock

Orahovača je od davnina veoma cenjen napitak. Dokazano je da pozitivno utiče na osobe obolele od hipotireoze, bolesti štitne žlezde, kao i na rad creva.

 

U narodnoj medicini se smatra da rakija jača i štiti organizam, pa se vrlo često koristila u svrhe lečenja. Najpoznatija je kao stari lek za štitnu žlezdu i ubrzavanje metabolizma, pa ne čudi zašto su je naše bake i deke obožavale. 

 

Dokazano je da konzumiranje, umerenih količina, ovog napitka može povoljno da utiče na organizam. Čak je mnogo delortvorinija od lekova.

 

Naučna istraživanja imaju jednostavno objašnjenje za lekovitost ovog napitka i to polazeći od bogatsva vitamina i minerala koji se nalaze u zelenim orasima, koji su ujedno i najvažniji sastojak ovog domaćeg likera.

 

Orahovača je bogata vitamina B 1, B 6, B 9, C i E, ali i gvožđem, jodom, kalijumom, fosforom, magnezijumom, sumporom, cinkom, manganom i mnogim drugim vitaminima i mineralima, ali i omega 3 masnim kiselinama.

 

Ljudi koji u srednjim godinama rade ovo, brže stare!

foto: Shuterstock

Rakija Orahovača i sve njene prednosti za zdravlje:

 

  • Orasi leče najrazličitija obolenja, a izuzetno pomažu za probleme štitne žlezde, grla, respiratornih puteva kao i bronhitisa ali i za ojačavanje imuniteta.

 

  • Prednosti korišćenja orahovače za zdravlje su nemerljive, a zahvaljujući izuzetno visokom nivou joda ona se preporučuje za korišćenje kod obolelih od takozvane hipotireoze, to jest oboljenja štitne žlezde koje nastaje usled manjka joda u organizmu.

 

Međutim, svako ko je oboleo od hipertireoze, koju karakteriše povećan nivo joda ni u kom slučaju ne bi smeo da je konzumira, osim ukoliko mu štitna žlezda nije uklonjena hirurškim putem, ali i tada sa posebnom pažnjom.

 

 

 

  • Uspešno se bori i protiv akni i pravi je saveznik lepote.

 

Povećajte proizvodnju matičnih ćelija kože: Gel koji potpuno regeneriše lice

Za ove svrhe ona se koristi tako što se željeni deo kože prvo očisit, a zatim se umota gazom natopljenom ovom tečnosti. Kasnije se ispira.

 

 

  • Uspešno se bori protiv anemije.

 

  • Lekari je preporučuju i za bolji rad creva, kao i kod problema zatvora

 

Potrebno je da popijete jednu čašicu ujutru i vrlo brzo ćete primetiti pozitivne efekte.

 

Ukoliko odličite sami da pravite ovaj lekoviti napitak, dobro je da znate:

Liker od oraha se čuva u staklenim flašama. Treba ga držati na hladnom i tamnijem mestu. Ne kvari se, može se godinama čuvati i dalje će biti u odličnom stanju. 

 

Psihički problemi i psorijaza: Šta znači kad se bolest pojavi na glavi, a šta kad je imate na ruci?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...