BRIŠU GODINE

Podmladite se bez odlaska pod nož: Ove namirnice vraćaju mladalački sjaj koži!

Žena daje velike količine novca na kozmetičke tretmane, a ni ne znaju da put do mladolikog izgleda može da bude znatno jeftiniji

Fitnes & Nutricija
20:08h Autor:
Podmladite se bez odlaska pod nož: Ove namirnice vraćaju mladalački sjaj koži!
Foto: Shuterstock

Neke procedure mogu da budu i jako opasne, zato je izbor hrane mnogo bolja opcija za održavanje dobrog izgleda. Protiv starenje se uspešno bore ove namirnice. Ukoliko ih uvrstite u redivnu ishranu, vrlo brzo ćete primetiti pozitivne promene.

Grejpfrut

Zahvaljujući obilju vitamina C, pantotenske kiseline, bakra i vitamina A, grejp može da uspori proces starenja. Neka istraživanja su dokazala, da ovo voće može da potstakne regeneraciju ćelija, ali i razvoj novih.

9 mogućih promena na dojkama: Tri su potpuno normalne, ostale ukazuju na opaku bolest!

foto: Shutterstock

Kupine

One sprečavaju širok spektar bolesti, ali se uspešno bore i protiv bora i pigmentacije kože.

Kivi

Količina beta-karotena u kiviju može da zaštiti DNK u ćelijama od oštećenja. Antioksidansi koji se nalaze u njemu pozitivno utiču na delovanje slobodnih radikala i tako usporavaju proces starenja.

Telu su potrebni vitamini za brzu obnovu i regeneraciju kože. Vitamin C u kiviju potstiče proizvodnju kolagena, važnog proteina koji se boti protiv starenja.

Limun

Ovaj citrusni plod je pravi eliksir mladosti, pa je dobro uvrstiti ga u redovnu ishranu. Bogat je folatima, važnim vitaminom koji pospešuje pravilan razvoj i funkciju mozga.

Limun sadrži jedinstvena flavonoidna jedinjenja koja odlažu starenje i neguju kožu. Pokazalo se da oni pružaju telu antibiotička svojstva.

Vratite licu mladalački izgled: Recite zbogom borama na potpuno prirodan način!

foto: Shutterstock

Paradajz

Karotenoidi koji se nalaze u paradajzu štite kožu od lošeg uticaja sunčevih zraka. Dobar je i kao lek nakon nastanka opekotina, jer će ublažiti crvenilo i potstaći regeneraciju kože.

Tomatidin, je moćno jedinjenje koje se nalazi samo u paradajzu, a koje uporava proces starenja.

Šargarepa

Ovo povrće ima nekoliko benefita za organizam, a podjednako je učinkovito i ukoliko ga jedete sirovo i kuvano. Šargarepa je bogata vitaminom A, biotinom, vlaknima, molibdenom, vitaminom C i mnogim drugim.

Dokazano je da ona jača kosti, poboljšava vid, ali i štiti telo od nastanka raka.

Plavi patlidžan

Ovo je jedino povrće koje ima dovoljno proteina pa se može koristiti i umesto mesa. Fenolna jedinjenja koja se nalaze u patlidžanu pomažu u smanjenju neželjenih hemikalija koje ubrzavaju proces starenja.

Vitamini koji čuvaju zdravlje žena: Nakon 40-te njihova primena je obavezna!

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs