Konzumirajte ih što više

Čudotvorne voćke: Čiste creva i jetru i sprečavaju rak

Postoje brojne dijete i planovi detoksikacije debelog creva koje mogu da očiste toksine iz vašeg organizma, a svakako bi u tu svrhu trebalo da u ishranu uključite jabuke, maline, jagode, limun i grejpfrut
Nutricija 08.02.2014. - 20:52h

Čišćenje debelog creva je vrlo važno za zdrav digestivni sistem i prevenciju raka debelog creva. Mnogo ljudi pati od problema sa probavom. Posle čišćenja creva, nećete osećati nadutost, a moći ćete lakše da kontrolišete težinu.

 

Kada toksini izađu iz vašeg sistema, osetićete olakšanje od probavnih tegoba.

 

Čišćenje creva je dobro i za kožu. Kada se nečistoće i toksini izbace iz tela, poboljšaće se i lepota kože.

 

Postoje brojne dijete i planovi detoksikacije debelog creva koje mogu da očiste toksine iz vašeg organizma. Ishrana za čišćenje creva uključuje namirnice poput spanaća, brokolija, belog luka, ribe, cvekle, kupusa i slično.

 

Ali, ako ste ljubitelji voća, onda je dobro da znate koje su voćke dobre za tu svrhu.

 

Avokado

 

Avokado je bogat omega-3 masnim kiselinama koje čiste creva i sprečavaju probavne probleme. Omega-3 ulja služe kao mazivo za zidove creva. Sve čestice otpadaka i toksina zalepe se za njega i izlete napolje.

 

Jabuke

 

Jabuke detoksikuju creva i čiste štetne materije, kao i teške metale iz tela. Jabuke su bogate pektinom, zbog čega su među najboljim voćem za čišćenje creva.

 

Maline

 

Maline su jedan od najbogatijih izvora vlakana među voćem. Nisu dobre samo za creva i jetru, nego i za sjajnu i čistu kožu.

 

Jagode

 

Jagode su neizostavne za čišćenje organizma. Bogate su vlaknima i drugim zdravim vitaminima, pa njihovom konzumacijom možete na prirodan način da očistite i detoksikujete creva.

 

Grejpfrut

 

Sočno voće sadrži pektin, rastvorljiva vlakna koja se vezuju za holesterol u telu. Tako se čisti krv od štetnih virusa. Grejpfrut je jedan od plodova koji se smatra odličnim za detoksikaciju creva i jetre.

 

Borovnice

 

Sadrže prirodni aspirin koji ublažava efekte oštećenja tkiva usled hronične upale. Takođe deluju kao antibiotik i sprečavaju bakterijske infekcije u urinarnom traktu.

 

Limun

 

Limun pomaže prirodno čišćenje tela. Bogat je vitaminom C i pomaže jetri da se oslobodi štetnih materija.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...