Stomak samo raste

Ove 4 zdrave namirnice stvaraju šlauf oko struka!

Jogurt deluje prilično bezopasno, ali evo kako zapravo stoje stvari

Nutricija 13.06.2019. - 11:01h Autor: Stil / Miss 7
Foto: Shutterstock

Kako biste se rešili masnih naslaga na stomaku, postoje mnoge zdrave namirnice koje bi trebalo da budu u vašem jelovniku.

 

Ali, tu su i one zdrave koje nam deluju bezopasno, a zapravo stvaraju salo na stomaku!

1. Musli pločice

 

Musli pločica zapravo nije zdrava zamena za prave čokoladne pločice. Engleski naučnici otkrili su da su takozvane energetske pločice zbog svojih loših prehrambenih vrednosti u rangu sa slatkim čokoladicama. Musli pločice često sadrže puno šećera, a to nam baš ne pomaže da skinemo salo. Zbog toga strogo čitajte deklaracije kada kupujete ovakve proizvode.

 

2. Jogurt

 

Kod jogurta mislimo na različite voćne i punomasne jogurte. Oni sadrže puno industrijskog šećera, a zbog visokog procenta laktoze mogu da izazovu nadutost i upale u probavnom traktu. Radije izaberite nezaslađeni prirodni jogurt ili varijantu bez laktoze.

 

Ako telu nedostaju ova 2 minerala, nikad nećete smršati!

foto: Profimedia

3. Voćni sok

 

Postoji ključna razlika između kupovnog i sveže ceđenog soka. Dok sveže ceđeni sok sadrži samo voćne šećere, kupovni sokovi sadrži mnogo dodatog šećera.

 

4. So

 

So je u mnogim jelima neophodan da bismo dobili dobar ukus. Međutim, lako je preterati, a previše soli povećava krvni pritisak i uzrokuje nakupljanje vode, a to može da rezultira sa nekoliko kilograma više na vagi. Dakle, izbegavajte jako slana jela, a naročito gotova, koja sadrže najviše soli.

 

Očistite creva, izbacite višak vode i otrove iz organizma: Domaći probiotik, bolji od bilo kojeg leka! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs