Preporodićete se

Jednom mesečno skuvajte ovu supu i jedite ceo dan: Čisti otrove iz svakog organa, skida masne naslage, rešava probleme s varenjem!

Sastojke možete malo i da izmenite, u skladu sa vašim ukusom i mogućnostima

Fitnes & Nutricija
Autor:
Jednom mesečno skuvajte ovu supu i jedite ceo dan: Čisti otrove iz svakog organa, skida masne naslage, rešava probleme s varenjem!
Foto: Shutterstock

Svakome od nas s vremena na vreme je potreban detoks, ali ne daje svaki željene rezultate.

Ipak, postoje oni koji su se izdvojili kao odlični, a jedan od najboljih načina za detoksikaciju je svakako detoks supa.

Kada se spremi prema receptu koji vam danas donosimo, detoks supa popravlja funkciju bubrega, creva, jetre, limfnog sistema i kože, jer ih detaljno čisti od nakupljenih otrova. Osim toga, pomaže vam da poboljšate imuni i sistem za varenje.

Preporučuje se da ovaj metod koristite jednom mesečno, tako što ćete tokom jednog dana jesti samo tu supu, i to 5-6 tanjira. Uz to, treba piti dosta vode.

Recept za detoks supu:

Sastojci: 5 cvetova brokolija, 3 štapa celera, 1 crni luk, 1 glavica kelja ili spanać, 2 šargarepe, pola kašičice soli, 2 šolje bujona od povrća ili kostiju, sok od pola limuna, 2 kašike kokosovog ulja.

Priprema: Zagrejte kokosovo ulje u tiganju, pa dodajte iseckano povrće. Dinstajte uz mešanje dok povrće ne omekša, pa dodajte bujon i so. Ostavite da krčka dok ne supa ne postane gusta. Na kraju začinite limunovim sokom i supa je spremna.

Šta još može da se doda supi za još bolji efekat ili posluži kao zamena za neki sastojak

Začini: đumbir, beli luk, cimet, kurkuma;

Povrće: Tikvice, kupus, praziluk, cvekla, kesten, krompir, paškanat;

Proteini: Pasulj, orašasti plodovi, sočivo.

Umesto kokosovog, možete da koristite ulje avokada.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs