izbegavaju ih

6 namirnica od kojih nutricionisti beže glavom bez obzira!

Stručnjaci znaju koje namirnice ne bi trebalo jesti, a koje treba da budu deo našeg jelovnika

Fitnes & Nutricija
13:00h Autor:
6 namirnica od kojih nutricionisti beže glavom bez obzira!
Foto: Shutterstock

Ishrana je veoma bitna za naš razvoj, te ukoliko unosimo nezdrave namirnice, trpeće organizam i loše će se odraziti na naše zdravlje.

Kofeinski napici

Većina ljudi ne može da zamisli dan bez šoljice kafe. Ali, ako volite da dodajete recimo šlag u kafu, imamo lošu vest za vas. Domaća kafa uz dodatak punomasnog mleka i zaslađivača može da ima 300 kalorija ako u nju dodate čokoladu, karamel ili šlag.

Nutricionisti savetuju: Ako ovo jedete za doručak bićete raspoloženiji nego ikad!

foto: Profimedia

Smrznuta hrana

Sigurno vam se često dešava da vam ostane hrane nakon obroka, te je sačuvate u zamrzivač za neki drugi dan. Iako izgleda praktično, zamrznutu hranu bi trebalo da izbegavate. Prepuni su ugljeno hidrata, a imaju jako malo proteina, te ćete brzo ponovo ogladneti.

Energetske pločice

Sadrže veliku količinu šećera s vrlo malo hranljivih sastojaka. Celovite žitarice, voće, povrće, plodovi i mahunarke su bolji izbor jer imaju vlakna.

Mesne prerađevine

Slanina, šunka, kobasice, salame i ostale preređavine mogu da štete vašem zdravlju jer imaju visok udeo masti, soli i konzervansa, te jako mali udeo proteina.

Nutricionisti odgovoraju: Da li je slanina zdrava?

foto: Shutterstock

Zašećerene žitarice

Žitarice spadaju u jedan od omiljenih doručaka kod mnogih, ali stručnjaci upozoravaju da su većinom napravljene od belog brašna i šećera.

Obratite pažnju: Ove 2 namirnice izazivaju nadutost stomaka!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs