poslušajte

8 saveta za fit figuru: Uz ove trikove salo sa stomaka nestaje u rekordnom roku!

Primenite ova pravila i rešite se masnoća na stomaku

Fitnes & Nutricija
15:53h Autor:
8 saveta za fit figuru: Uz ove trikove salo sa stomaka nestaje u rekordnom roku!
Foto: Shutterstock

Vodite računa o zdravoj ishrani, izbegavate slatkiše i fizički ste aktivni, ali nikako ne možete da se skinete masnenaslaga na stomaku? Ovaj problem muči mnoge ljude, a uz ove trikove ćete se rešiti sala.

Borovnice tope masne naslage

Borovnice u sebi sadrže najviše antioksinasa od svih svežih voćki. Brže sagorevaju kalorije, ubrzavaju protok krvi i sprečavaju gomilanje masnih naslaga, naročito na stomaku, pokazala je studija Univerziteta Mičigen.

Mogu se konzumirati sveže ili zamrznute, a najbolje ih je kombinovati sa jogurtom.

U malim dozama otopiće broj masnih naslaga za oko 27 posto, dok veće doze uništavaju oko tri četvrtine njih. Osim toga, redovnim konzumiranjem borovnica sprečićete stvaranje novih masnih ćelija, što ih čini jakim oružjem u borbi s viškom kilograma, objavili su naučnici sa Univerziteta Teksas.

Čudo iz antike: Narodni lek od borovnica za stotinu bolesti!

foto: Shutterstock

Brži trbušnjaci za formiranje mišića

Stomak se odlično zeteže vežbanjem, naročito trbušnjacima. Ali, ubrzavanje tempa aktivira mišiće znatno više nego veći broj trbušnjaka. Zato za pločice na stomaku važi pravilo "manje je više, ali samo ako je brže", kažu fitnes treneri.

Bitno je samo da pazite da ne pomerate vrat dok radite trbušnjake jer naglim pokretima, stvara se neprijatna bol i mišićni disbalans u tom području.

Kokosovo ulje za vitak struk

Gojazne žene koje su za vreme dijete svakodnevno vežbale pola sata, izbacile iz ishrane zasićene masnoće i uzimale 30 ml ulja kokosa u struku "gubile" su više centimetara nego dame koje su na rigoroznim dijetama, pokazala je jedna studija.

Kokosovo ulje podstiče probavu i izbacivanje viška vode iz organizma, a ubrzava i metabolizam. Osim toga, reguliše pritisak, ima antibakterijska, antivirusna i antigljivična svojstva, te pozitivno utiče na smanjenje lošeg holesterola.

Salo na stomaku pravi kortizol, na zadnjici estrogen: Kako da zaustavite hormonsko gojenje!

foto: Profimedia

Dva jaja za doručak i ravan stomak za večeru

Dva kuvana jaja daju orgnaizmu sve potrebne nutrijente, stvaraju osećaj sitosti, te su idealni za doručak.

Osim toga, proteini u jajima ne uzrokuju nakupljanje masnih naslaga, pa ako želite da izgubite kilograme slobodno ih jedite.

Stomak voli mleko

Iako mleko sadrži masnoće, rezultati jedne studije su pokazali da osobe koje piju više mleka u proseku imaju manji obim struka. Ovaj pozitivan efekat se dešava zbog kalcijuma, koji osim izgradnje kosti utiče i na ubrzavanje metabolizma.

Ako ipak teško podnosite laktozu, izbegavajte mleko jer će vam ono osim mučnine doneti i nadutost.

Osobe koje su svaki dan konzumirale mleko, imali su za 37% manji rizik od nastanka gojaznosti, pokazala je američka studija. Ali ove prednosti su bile zapažene samo ako su učesnici pili mleko s manje od 3.4% masti.

Limun dijeta: Za nedelju dana izbacite otrove i masnoće iz tela! (JELOVNIK)

foto: Profimedia

Raženi hleb i peciva s celozrnatim žitaricama

Poznato je da su vlakna iz žitarica odličan saveznik vitke linije jer veće količine skroba iz bijelog hleba izazivaju nadutost.

Semenke žitarica možete da mešate sa salatama i drugim jelima, a svakodnevno ubrzava probavu.

Žitarice od celovitog zrna doprinose kontroli glikenije, odnosno šećera u krvi, a odličan su izbor ako birate redukcijske dijete, posebno u prvoj polovini dana (doručak i jutarnji međuobrok, u kombinaciji s voćem, svežim ili sušenim).

Intervalni trening i tegovi

Višak masnoća skinućete ako kombinujte 20 minuta kardio vežbi na spravama, zatim 20 minuta dižite tegove tri puta nedeljno, i izgubit ćete više masnoća.

Više smeha za manji stomak

Depresija i stres su usko povezani sa gomilanjem masnih naslaga na stomaku jer remete redovnu ishranu. Zato dolazi do naglog pada šećera u krvi, ali i prejedanja koje je jedan od najvećih krivaca naslaga.

Salo na stomaku se gomila zbog nedostatka ovog vitamina: Naučno dokazano!

(Stil.Kurir)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs