zdravstvene prednosti

Ovaj sok pijte svaki dan i smanjićete rizik od moždanog udara!

Oduvek postoji uverenje da su ceđeni sokovi odlični za zdravlje, a stručnjaci su sada otkrili da su odlična prevencija srćanih bolesti

Fitnes & Nutricija
12:53h Autor:
Ovaj sok pijte svaki dan i smanjićete rizik od moždanog udara!
Foto: Shutterstock

Sveži sok od pomorandže obiluje vitaminima i mineralima, te se smatra saveznikom zdrave ishrane.

Zdravstvene prednosti konzumiranja ovog soka su velike, počev od jačanja imunog sistema, do sprečavanja rizika od tumora.

Istraživanje objavljeno u British Journal of Nutrition je pokazalo da konzumiranjem ceđenog soka svaki dan, smanjujete rizik od moždanog udara za četvrtinu.

U istraživanju je učestovalo 35.000 muškaraca i žea uzrasta od 20 do 70 godina, a rezultati su utvrdili da osobe koje ga piju sok svaki dan imaju manji rizik od zgrušavanja krvi u mozgu za 24 posto. Pokazalo se i kako je učestalost srčanih bolesti manja kod ljudi koji ga redovno konzumiraju jer imaju 12 do 13 posto manji rizik od oštećenja arterija.

Gotov je očas posla, a vrvi od vitamina C: Ovaj domaći sok od pomorandže morate probati! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Oduvek se verovalo kako su sveže ceđeni sokovi odlični za naše zdravlje, ali poslednjih godina su počele rasprave koliko su zapravo dobri zbog količine šećera koje sadrže.

Ali, stručnjaci smatraju kako njegovo dejstvo na prevenciju moždanog udara prevazilazi količinu šećera u tim sokovima, piše Daily Mail.

Ipak, naučnici savetuju da je ipak bolje jesti sveže voće jer sadrži više hranjivih materija koje su odlična prevencija srčanih bolesti.

Čuva srce, štiti od raka i dijabetesa: Evo zašto treba da jedete hranu bogatu vlaknima!

(Stil.kurir)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs