korisni saveti

Nutricionista otkriva kako da na zdrav način pobedite napad gladi: Ovako ćete odoleti brzoj hrani!

Kada je u pitanju brza ishrana s nogu na koju smo često prinuđeni, nemački stručnjak ima određena pravila kojih bi trebalo da se pridržavate

Fitnes & Nutricija
10:41h Autor:
Nutricionista otkriva kako da na zdrav način pobedite napad gladi: Ovako ćete odoleti brzoj hrani!
Foto: Shutterstock

Opet ste na posao krenuli bez doručka? Još jedan radni dan bez dovoljno vremena za mirnu pauzu za ručak?

I eto trenutka u kojemu se protiv iznenadne gladi borite velikim sendvičem bogato 'nafilanim' suhomesnatim proizvodima, masnim sirom i istim takvim prelivom.

"Nepotrebno je isticati da je takav obrok prepun kalorija, hleb je najčešće napravljen od belog brašna, a preliv je od remulade na bazi majoneze ili visokokaloričnog sira", kaže berlinska nutricionistkinja Sara Tschernigov, koja vodi vrlo popularan blog o ishrani.

Iznenadićete se: Nutricionista otkriva koliko obroka dnevno treba da jedete za savršenu liniju!

foto: Shutterstock

Kako odoleti sendviču u pekari na tramvajskoj stanici?

"Najčešće se u blizini nalazi i supermarket ili neka manja radnja koju treba da potražite. Tamo možete kupiti zdrave namirnice poputvoća, gotovih salata i povrća", kaže Tschernigow, koja naročito favorizuje paradajz.

"Hrana je u takvim radnjama najčešće već zapakovana. Brzim pregledom popisa sastojaka ustanovićete što ćete uneti u organizam, za razliku od obroka koje kupujete u pekarama. Što je lista kraća i razumljivija, proizvod je kvalitetniji."

Ali, onima odvažnijima insajderski predlog Sare Tschernigov je - dečja hrana.

Dečji pire u borbi protiv napada gladi?

"Da, dobro ste pročitali. U radnjama možete pronaći tegle s usitnjenim bananama, mangom ili jabukama. Dakle, jednostavan voćni pire. Najčešće su to kašice poput smutija koje nisu preslatke, s obzirom na to da hrana za bebe i malu decu retko sadrži aditive", kaže Tschernigow.

Nutricionista u svojoj torbi uvek nosi praktičan set pribora za jelo za kampovanje koji ne zauzima puno prostora.

Ove 3 namirnice svi treba da jedu svakog dana: 17 nutricionista potvrdilo!

foto: Shutterstock

Kako da osobe koje ne vole voće i povrće spreče iznenadnu glad?

"Odgovor je jednostavan: mešavinom orašastih plodova i sušenog voća. Te namirnice održavaju sitost i pune su zdravih masnoća poputomega-3 masnih kiselina", kaže Tschernigow, te preporučuje da pojedete onoliko orašastih plodova i sušenog voća koliko može da vam stane u šaku.

I još jedan trik. Sarah za 'prvu pomoć' u slučaju gladi u torbi uvek nosi tvrdo kuvano jaje koje je, kako ističe, zasitnije od hleba od celovitog zrna.

Nutricionista savetuje: Vodu nemojte piti pre i tokom obroka, evo koliko treba da sačekate!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs