korisni saveti za muškarce

Nega kože i lica za muškarce: 15 jednostavnih saveta za svaki dan!

Muškarci znaju koliko je nega kože bitna. Poslušajte ove jednostavne savete za svaki dan i nećete više gubiti vreme na lečenje posekotina od brijanja!

Nega
Autor:
Nega kože i lica za muškarce: 15 jednostavnih saveta za svaki dan!
Foto: Shutterstock

Nega kože bitna je muškarcima, isto koliko i ženama. Međutim, muškarci ne žele da u sređivanju provedu više vremena nego što je neophodno.

Predstavljamo vam listu sa 15 kratkih i korisnih saveta za negu tela i lica.

Brijanje nakon tuširanja

Rutina jutarnjeg umivanja, pranja zuba i ruku uvek više prija pre opuštanja ispod toplog tuša. Ali brijanjem posle tuširanja izbeći ćete nepoželjno iritiranje kože. Topla voda i para otvaraju pore na licu i koža je mekša, što vam omogućava preciznije i lakše brijanje kao i smanjen rizik od posekotina i iritacije.

Pena za brijanje umesto balzama za kosu

Zamenite standardnu penu za brijanje balzamom za kosu i na taj način oporavite lice. Zbog čega? Razlog je veoma jednostavan: balzam, za razliku od pene, hidrira kožu i ne isušuje je.

Bubuljice i tupferi

Bubuljica je često nepozvan gost. Rešite je se tako što ćete umesto prstiju korisiti dva tupfera ili komada vate i lagano istisnuti sadržaj. Na taj način sprečavate širenje bakterija jer prsti ne dolaze direktno u dodir sa kožom, a i manje šanse da ćete ostaviti tragove sopstvenih noktiju na licu.

Muškarci, krpe u ruke: Potvrđeno da parovi koji zajedno čiste imaju bolji seksualni život!

foto: Shutterstock

Uši čistite maslinovim uljem, ne štapićima

Verovatno ste već čuli da njima ozbiljno možete povrediti bubnu opnu. I to je istina! Maslinovo ulje, samo par kapi, očistiće uho i otpustiti cerumen koji će sam naći put van.

Zagrejte malu količinu ulja na temperaturu tela i malom pipetom spustite nekoliko kapi u unutršnjost uha. Glavu nagnite blago na stranu. Nakon ulja dodajte i nekoliko kapi tople vode.

Lokne ukrotite balzamom za kosu

Ukoliko vam kovrdže zadaju muke, ukrotićete ih sa malo balzama koji treba da naneste na suvu kosu. Hidrantne kreme za ruke i kožu takođe mogu priskočiti u pomoć.

Led i nadutost

Nakon neprospavane noći i gadnog mamurluka, lice nam često izgleda naduveno, a glava boli. Poslužite se kesom smrznutog povrća ili pakovanjem leda i laganim pokretima pritiskajte uz lice.

Labelo i posekotine od brijanja

Kućni recepti uvek najbolje pomognu, pa ako volite da uštedite koji dinar na preparate za posle brijanja evo jednog saveta – sledeći put kada brijač ne bude hteo da vas sluša i napravi posekotinu na licu, prekrijte je balzamom za usne. Voskasta tekstura labela i grožđanih masti pomoći će rani da brže zaraste.

Nežniji poljubac uz četkicu za zube

Nakon pranja zube prevucite četkicu nekoliko puta preko usana kako biste otklonili mrtvu kožu. Usne će vam biti mekanije i izgledati negovano.

Sapun i teretana

Unutrašnjost torbe za trening je užasna. Stavite komad sapuna u neki od unutrašnjih džepova ili pregradu koju najčešće otvarate. Vađenje i stavljanje stvari u nju više neće biti noćna mora.

Brijač čistite fenom

Uštedećete vodu! A i živce! Tako otklanjate višak dlačica i sprečavate oksidaciju sečiva, neće rđati niti tupeti.

Zamaskirajte loš zadah

Neprijatan zadah možete otkloniti veoma lako. Svež peršun ili par kriški limuna otklanjaju u potpunosti ili ublažavaju miris belog luka. Peršun sadrži hlorofil koji je prirodni dezodorans, dok limunska kiselina pomaže tako što neutralizuje zadah.

Naučno dokazano ko više laže: Muškarci ili žene?

foto: Shutterstock

Pinceta za dlačice u nosu

Možemo se složiti da se dlaka koja viri iz nozdrve, uvek primeti, bez obzira koliku bradu negujete. Ukoliko vas dlake u nosu ili ušima muče, otklonite ih pincetom ili grickalicom za nokte.

Talk za prepone

Stigle su nam visoke temperature i vrelo leto. U takvim uslovima žlezde nam brže i napornije rade pa se više i znojimo nego zimi. Nanesite malu količinu talka ili bebi pudera na predeo prepona kako biste sprečili iritaciju i nepoželjni svrab.

Čajem u borbu protiv opekotina

Kada sunce neće da vas sluša, hladne kesice čaja mogu vam biti prijatelj u nevolji. Pomoći će vam i ublažiti opekotine zbog velike količine tanina koje imaju u sebi.

Vazelinom produžite životni vek parfema

Namažite malo vazelina na donji deo ručnog zgloba pre nanošenja parfema. Držaće miris duže na koži u poređenju sa nanošenjem parfema direktno na suvu kožu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs