U borbi protiv opake bolesti

Ekstrakt pelina i gvožđe ubijaju 98 odsto ćelija raka za 16 sati

Sama trava smanjuje ćelije raka za 28 odsto, a u kombinaciji sa gvožđem, slatki pelin je u stanju da iskoreni rak u potpunosti
Medicina 13.12.2013. - 17:57h
Foto: Wikipedia

Prema istraživanjima objavljenim u jednom izdanju Life Sciences, artemisinin - derivat biljke pelin koji se koristi u kineskoj medicini - može da ubije 98 odsto ćelija raka za manje od 16 sati.

 

Sama trava smanjuje ćelije raka za 28 odsto, a u kombinaciji sa gvožđem, slatki pelin je u stanju da iskoreni rak u potpunosti. Šta više, ovim tretmanom nisu bile pogođene normalne ćelije raka dojke.

 

U prošlosti je artemisinin koršćen protiv malarije, a sada je dokazano i da je dobar u borbi protiv raka. Kada su istraživači u objavljenoj studiji dodali gvožđe, koje se akumulira u tkivu dojke, a pogotovo u kancerogenim ćelijama, artemisinin je bio u stanju da cilja "loše" ćelije, a "dobre" zaobiđe.

 

Dok je ovaj ekstrakt godinama bio teško dostupan po fer ceni, sada je na putu da se proizvodi za širu masu. Francuski proizvođač Sanofi se nada da će proizvesti 50-60 tona artemisina godišnje, nastojeći da obezbedi potražnju globalnog tržišta.

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...