Spasena u poslednji čas

Majka primetila žutu mrlju u ćerkinom oku: Nedelju dana kasnije dete se borilo za život!

Zbog neobične promene u ćerkinom oku majka ju je odvela kod lekara gde je saznala poražavajuću dijagnozu

Medicina
22:23h Autor:
Majka primetila žutu mrlju u ćerkinom oku: Nedelju dana kasnije dete se borilo za život!
Foto: Shutterstock

Alis, 15-mesečna devojčica hitno je podvrgnuta transplantaciji jetre nakon što ju je mama odvela na pregled kod lekara jer je u njenom oku primetila neobične žute mrlje, piše Mirror.

34-godišnja Luiz iz Lidsa, uočila je neobične promene u oku svoje ćerke i odvela je kod lekara. Malena je odmah zadržana u bolnici gde je ustanovljeno da je njenu jetru napao neki redak i nepoznat virus zbog čeka je čitav organ prestao da funkcioniše. Šest dana nakon što je primljena u bolnicu, devojčica se bukvalno borila za život.

'To je bilo prestrašno. Svi smo bili u šoku. Pola jetre joj je odumrlo za samo nedelju dana i morala je hitno da bude stavljena na dijalizu kako bi joj se pročistila krv", rekla je njena mama Luiz.

Moja kćerka je umrla od običnog gripa: Doktori su rekli neka grip uradi svoje, proći će, ali nije!

foto: Shutterstock

Devojčici je hitno bila potrebna transplantacija i lekari su je stavili na vrh liste prioriteta. Odlučni u nameri da spasu svoje dete, Alisini mama i tata podvrgli su se testiranju da vide mogu li oni da budu donatori. Za 24 sata stigli su rezultati koji su pokazali da donorka može da bude sama Luiz.

"Već su počeli da me pripremaju za operaciju kad je stigla vest da je pronađen drugi donor. Sestra mi je javila da upravo stiže jetra iz Londona. Čim je organ stigao, krenula je operacija koja je trajala devet sati", priča Luiz.

Pedijatri iz Tiršove: Ako dete ima temperaturu, ovo ne smete da radite!

foto: Shutterstock

Te sate Luiz opisuje kao "najgore čekanje u životu", ali kad je operacija napokon završena i kad su stigli lekari, Alisini mama i tata još nisu mogli da odahnu jer je došlo do komplikacija zbog čega je dete moralo da bude operisano još jednom. Ali nakon te druge operacije, stanje joj se stabilizovalo.

Alis je puštena kući, ali još uvek dnevno prima čak 12 šprica leka koji sprečava da njeno telo odbaci novi organ. Ali sve u svemu, oseća se dobro.

"Jedva čekamo da se sve vrati u normalu i da Alis potpuno ozdravi. Mnogo smo zahvalni neverovatnim lekarima i sestrama u bolnici koji su spasili našu devojčicu", kaže Luiz.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs