Mali grudnjak opasan po zdravlje

Osip, tendonitis, problemi sa probavom, samo su neki od zdravstvenih problema koje može izazvati neadekvatna veličina grudnjaka.
Medicina
06:40h

Zdravstveni stručnjaci upozoravaju na ozbiljne zdravstvene probleme koji mogu da se pojave usled pogrešene veličine grudnjaka. Naizgled potpuno nepovezani simptomi poput osipa, tendonitisa, pa čak i problema sa probavom, mogu biti posledica lošeg odabira veša. Zabrinjavajuća je da čak 4 od 5 žena ne nosi odgovarajuću veličinu grudnjaka, najčešće usled potcenjavanja širine svojih leđa, a precenjivanja veličine grudi.

 

Najčešći problem jesu preveliki kaiševi, koje žene zatežu, što povlači njihova ramena i leđa na dole, čime se pritiska dijafragma i stvara neprijatnost i napetost. Tradicionalni grudnjaci su posebno problematični jer su previše čvrsti u predelu rebara, stvarajući tačku ''vešanja'' na sredini leđa, što ih deli na dve oblasti, koje ne mogu da u potpunosti prirodno funkcionišu. Kako na prednjem delu grudnjaka nedostaje podrška, žene često nesvesno zabacuju  glavu unazad, što stvara napetost u vratnom delu.

 

Svi ovi mali, ali kontinuirani poremećaji doprinose nepotrebnom pritisk una dijafragmu, što usled svakodnevnog sedenja utiče na mehanizam disanja i direktno može uzrokovati probavne probleme. Ujedno, izazivaju iritaciju kože, smanjuju protok krvi, utiču na nervnu napetost i stvaranje glavobolje.

 

Navedene neprijatnosti mogu se izbeći uz pravilan odabir veličine grudnjaka do koje se dolazi merenjem obima ispod grudi, ali i obima samih grudi. Obavezno voditi računa da pri svakoj promeni telesne težine nanovo obavite merenje kako biste bili sigurni u svoju veličinu grudnjaka.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...