Vodite računa

50 namirnica koje se bore protiv 5 tipova raka: Suzbijaju širenje opake bolesti!

Od ishrane sve počinje, stoga smo napravili spisak od po 10 namirnica koje uspešno eliminišu pojavu 5 različitih vrsta kancera
Medicina 12.11.2016. - 13:01h Autor: BastaBalkana.com
Foto: Thinkstock

Lista od 50 zdravih namirnica koje imaju moć da se bore protiv 5 najučestalijih vrsta karcinoma. Svakom tipu raka suprotstavlja se deset namirnica, koje su efikasne u borbi sa najvećim sejačem smrti savremenog doba. Dovoljno istraživanja na temu nutricionizma, u smislu dejstva hrane kod prevencije određenih bolesti, pokazalo je da je ishrana veoma važno oružje u borbi protiv raka.

 

Jednostavno, konzumiranje određene vrste hrane ima tendenciju za smanjenjem rizika od pojave različitih vrsta kancera.

 

Zajednička svojstva svih namirnica koje se pokazuju efikasnim u toj bespoštednoj borbi je da su one antikancerogene i imaju jako prisustvo antioksidanata, a ujedno su bogate omega 3 masnim kiselinama i dijetetskim vlaknima.

 

Pre nego što izlistamo sve moguće namirnice koje su savršene u prevenciji protiv određenih malignih bolesti, navešćemo najpre tri najčešća uzroka pojave raka.

 

Pušenje: Istraživanja pokazuju da pušenje čini čak 30 odsto svih smrtnih slučajeva koji su nastali kao posledica karcinoma. Dokazano je da uživanje u nikotinskim štapićima može da izazove malignitet mnogih organa, uključujući pluća, debelo crevo, želudac, pankreas i rak prostate.

 

Ishrana i način života: Nezdrav način ishrane i neaktivnost, koja uključuje sedentarni stil života, mogu mnogo da povećaju rizik od raka. Utvrđeno je da su ove dve bitne stavke u životu svakog čoveka ključno povećale šanse za maligne bolesti, naročito u poslednjih 100 godina, kada se ljudi hrane sve nezdravije i sve više vremena provode sedeći i bez ikakve aktivnosti.

 

Genetika: Određene vrste raka imaju veliku tendenciju da su povezane sa porodičnim faktorima.

 

Ruski onkolog leči rak i srce ovom smesom: Samo pomešajte tri sastojka! (RECEPT)

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Na listi koja predstoji navedeno je tačno 50 izuzetno zdravih i hranljivih namirnica, koje mogu da pomognu u borbi protiv najučestalijih vrsta raka. Neke od ovih namirnica mogu da se navedu i kod drugih vrsta karcinoma, ali smo za svaki od 5 tipova kancera naveli po 10 namirnica.

 

RAK DOJKE: Nar; Sočivo; Orasi; Losos; Maslinovo ulje; Peršun; Zeleni čaj; Špargla; Kupus; Kelj.

 

RAK PLUĆA: Šitake pečurke; Kurkuma; Beli luk; Borovnica; Paradajz; Brokoli; Rukola; Potočarka; Trešnja; Šipurak.

 

RAK DEBELOG CREVA: Đumbir; Kikiriki; Spanać; Beli čaj; Kari; malina; Piletina; Crni luk; Crni čaj; Prokelj.

 

RAK KOŽE: Šargarepa; Krompir; Avokado; Kafa; Ren; Bosiljak; Pomorandže; Laneno seme; Dinja; Limun.

 

RAK PROSTATE: Brazilski orah; Soja; Papaja; Lubenica; Indijski orah; Semenke bundeve; Leblebija; Tuna; Seme suncokreta; Badem.

 

Recepti za lečenje jabukovim sirćetom: Čudo koje sprečava dijabetes, reguliše pritisak, suzbija rak!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs