Lečenje opasnih bolesti

Kontroverzna Breusova metoda lečenja raka: Totalnu terapiju mnogi smatraju najdelotvornijom na svetu

Tokom ove terapije gubi se i do 15 kilograma pa se ne preporučuje osobama sa manjkom težine i deci
Medicina
09:50h Autor:
Foto: Thinkstock/ Ilustracija

Rudolf Breus (1899-1990) je naturopat koji je razvio metodu terapeutskog gladovanja poznatu pod nazivom "Totalna terapija".

Autor je knjige ''Rak, leukemija i druge prividno neizlečive bolesti''. U knjizi navodi da je njegovom metodom do 1980. godine izlečeno više od 40.000 bolesnih od raka i drugih teških bolesti.

Gladovanjem protiv raka

Po Breusu, rak je samostalna tvorevina unutar organizma, kojoj su za rast i napredak nužne belančevine koje se nalaze u čvrstoj hrani, te se, u skladu s tim, može uništiti gladovanjem i unošenjem sokova od organski uzgojenog povrća.

Budući da u njima nema belančevina, organizam će ih početi crpeti iz tumora, što će na kraju dovesti do njegove razgradnje.

Iz tog razloga, tokom dijete ne sme se uzimati nikakva čvrsta hrana koja sadrži belančevine. Terapiju uskraćivanja hrane tumorskim stanicama nužno je provoditi 42 dana, odnosno 6 nedelja.

Za to vreme iz organizma će se izlučiti sve nezdrave tvari koje smo u njega uneli hranom, pićem ili disanjem. U drugoj polovini posta započeće razgradnja nezdravih ćelija, a nakon 6 nedelja celi organizam biće potpuno obnovljen.

U cilju lečenja, Breus koristi sokove od korenastog povrća. Terapija koju preporučuje sastoji se u ispijanju 3-5 dcl soka pravljenog od cvekle, šargarepe, korena celera, rotkve i krompira.

Uz to se, zavisno od obolelih organa i tkiva, uzima do 2 litre čajnih mešavina na dan i 2 dcl bistre supe od luka.Za vreme terapije iz ishrane obavezno treba izbaciti šećer, belo brašno, suhomesnate proizvode i konzervirane namirnice.

Svet u šoku, lekari potvrdili: Izlečila rak u 4. stadijumu jednom namirnicom! (FOTO, VIDEO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Od čega zavisi uspeh terapije

Breus tvrdi da uspeh ''Totalne terapije'' može biti znatno umanjen ili doveden u pitanje samo ako se terapija ne sprovodi striktno po njegovim uputstvima.

Terapija takođe neće uspeti ako uz nju primenjujete metode i sredstva kojima se služi službena medicina, a kojima se osim ćelija raka, uništavaju i mnoge zdrave ćelije.

Sokove valja pripremati isključivo od namirnica iz strogo kontrolisanog organskog uzgoja

Naime, korištenjem povrća zagađenog umetnim đubrivom i pesticidima, postigli bismo sasvim suprotno delovanje- umesto čišćenja organizma i ozdravljenja, doprineli bismo njegovom još većem zagađenju i daljnjem razvoju bolesti.

Tokom gladovanja valja obavezno voditi računa o urednoj probavi i po potrebi raditi ispiranje creva (klistiranje), kako razgrađene tvari ne bi ostale u organizmu i izazvale trovanje.

Uz sve navedeno preporučuje se boravak na svežem vazduhu, vežbanje i masaža.

Važno je imati na umu da proces lečenja podrazumeva i negovanje pozitivnog stava, te lišavanje stresa i nezdravih navika koje su znatno doprinele razvoju bolesti.

Rešite se otrova i hemikalija

Breusova terapija nipošto nije tako jednostavna kako bi se na prvi pogled moglo zaključiti. Njegov sok i čajevi samo su deo složenog pristupa lečenju, zbog čega se i naziva totalnom terapijom.

Kako bi se sokom zaista postiglo izlečenje, uz već navedene preporuke moraju se poštovati sva pravila, što znači da se moramo osvrnuti i na uzroke bolesti.

Govoreći o uzrocima bolesti, Breus naročito naglašava štetan uticaj otrova i hemikalija kojima smo okruženi u vlastitim domovima, poput naftalina, sprejeva protiv insekata, veštačkih mirisa za osvežavanje prostora, hemijskih sredstava za čišćenje i sl.

Takva sredstva nužno je izbaciti iz kuće. Naprimer, umesto naftalina Breus savetuje upotrebu lavande, te tamjana, za čišćenje i osvežavanje prostora.

Takođe, savetuje nam da se nikako ne podgrejavamo hranu, da nikako ne koristimo duboko smrznute namirnice, te hemijski tretiranu hranu, kao i onu koja sadrži konzervanse.

Tvrdi da je rak izlečila pomoću meda: Domaći lek spasao joj život! (RECEPT)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Izbegavajte štetna zračenja

Između ostalog, Breus tvrdi da većina obolelih od raka i drugih teških bolesti ima krevet postavljen iznad podzemnih voda i mesta gde se one ukrštavaju.

Zbog toga preporučuje savetovanje s radiestezistom u cilju premeštanja postelje na mesto gde tih zračenja nema.Osim lečenja raka i drugih teških bolesti, Breusova terapija može se sprovoditi i preventivno.

Podstiče proces čišćenja organizma i jačanja imuniteta, a budući da nema nuspojava, vrlo je preporučljiva i kao kura za smanjenje viška kilograma.

Post ili gladovanje od davnine je poznato kao sredstvo lečenja i duhovnog pročišćenja, a organizovano, uz stručan nadzor, u Evropi se sprovodi od početka 20. veka. Hipokrat, otac medicine, takođe je bio uveren da je gladovanje odličan način za pročišćenje organizma i postizanje optimalnog zdravlja.

Uprkos tome, službena medicina (s izuzetkom Rusije, gde je lečenje gladovanjem priznato i uključuje se u zdravstvenu terapiju), Breusovu metodu lečenja ne prihvata kao delotvornu, a neretko je smatraju i štetnom.

Za takav stav prilično je zaslužna i industrija lekova, ali važno je napomenuti da Breusova terapija, ukoliko se pravilno sprovodi, nipošto nije štetna.

Ipak, budući da se tokom terapije gubi i do 15 kilograma, ne savetuje se deci, trudnicama, osobama premale telesne težine i osobama u terminalnoj fazi maligne bolesti.

Čista i blistava koža bez pega i bora: Kantarionovo ulje je lek i za rak kože! (RECEPT)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...