Iskrena ispovest

Telo mi je slalo upozorenje, nisam ga slušala: Kako sam uspela da pobedim rak! (FOTO)

Mislila je da je konstantni umor posledica razuzdanog života, a onda je čula poražavajuću vest
Medicina 09.08.2016. - 18:49h Autor: 24sata.hr
Foto: Instagram Printscreen / Jessdecris

Život Amerikanke Džesike Dekristofaro (28) se preko noći pretvorio u pakao. Iako je godinama osećala kako se nešto dešava s njenim telom, ona nije toliko tome pridavala značaj. Što je najgore, i lekari su joj punili glavu kako je ozbiljan kašalj samo posledica alergije.

 

Nakon što joj alergolozi nisu ništa pronašli, smatrali su da ima problem sa želucem. Preporučili su joj da promeni ishranu što joj je i promenilo stanje. Ali nakon nekog vremena, kašalj se vratio.

 

Prvo je počeo da je svakim danom sve više boli stomak, onda je pronašla kvržicu ispod pazuha. Kad je jedan dan bol u stomaku bio neprihvatljiv otišla je u Hitnu pomoć. Tamo su joj uradili sve moguće analize i dijagnostikovali joj rak.

 

Mislila je da je konstantni umor posledica razuzdanog života, a onda je čula poražavajuću vest.

 

Svet u šoku, lekari potvrdili: Izlečila rak u 4. stadijumu jednom namirnicom! (FOTO, VIDEO)

 

A photo posted by Jessi (@jessdecris) on Aug 1, 2016 at 2:42pm PDT

 

 

 

"Morala sam da idem na putovanje zbog posla i mislila sam da ću u Hitnoj samo dobiti tablete. Ali ostala sam celu noć na testiranjima. Prebacili su me u specijalizovanu bolnicu, gde su obavili dodatna ispitivanja. Moja mama je medicinska sestra i čim je videla nalaz biopsije mog limfnog čvora, znala je da imam rak", rekla je Džesika za Dejli mejl.

 

U februaru ove godine su joj rekli da ima Hočkinov limfom - redak oblik raka koji napada limfni sistem. Njen onkolog je poludeo kad je video rezultate, jer nije mogao da veruje da je rak toliko podivljao. Odmah je krenula na hemioterapije i bolest se povukla već u martu.

Ali, mesec dana kasnije se vratila i napala joj pluća.

 

"Ako mislite da nešto nije u redu sa vašim telom, verovatno nije. Kad bih mogla da promenim vreme, ranije bih otišla u Hitnu, otišla bih u drugu bolnicu da doktori mogu da naprave potrebna testiranja. Uvek budite sami sebi savetnik, to je jedini način", dodala je Amerikanka.

 

Uzroci raka koji se kriju od javnosti: Ovih 10 stvari nas truju svaki dan!

 

A photo posted by Jessi (@jessdecris) on Jul 21, 2016 at 8:18am PDT

 

 

 

Nakon povratka raka, Džesika je prošla kroz 20 radioterapija i šest hemioterapija.

 

"Bilo je teško. Najviše zbog toga što mi niko nije rekao šta me čeka. Bila sam toliko bolesna da nisam znala šta da radim. Kosa mi je opadala u pramenovima i želudac mi se okretao zbog toga. To me je dovelo do granice. Emotivno nisam mogla to da podnesem", rekla je Džesika i dodala da je tražila spas u blogu koji je otvorila kako bi pomogla svima koji prolaze kroz to.

 

Sprijateljila se s medicinskim sestrama u bolnici koje su joj pomogle da pronađe način da sam proces prođe što bezbolnije, a sve to je pretočila u knjigu.

 

"Morala sam da napustim posao jer sam zbog slabog imuniteta mogla da se razbolim zbog kontakta sa drugim ljudima. To mi je palo veoma teško, jer sam u tom trenutku bila na vrhuncu svoje karijere. Zato sam pokrenula blog i otvorila Instagram nalog kako bih lakše prošla kroz ovaj proces. Na taj način sam upoznala veliki broj ljudi koji prolazi kroz isto što i ja. To me je i spasilo", istakla je ona.

 

Rak deluje samo kroz strah: Životna priča žene koja je pobedila bolest uprkos crnoj prognozi! (FOTO)

 

A photo posted by Jessi (@jessdecris) on Jul 18, 2016 at 7:00am PDT

 

 

 

Danas je optimistična. Oseća da je rak zauvek nestao.

 

"Kad prolazite kroz ovako nešto, naučite kako vaše telo funkcioniše. Nisam više ista osoba koja sam bila pre šest meseci. Sad reagujem i brinem o mnogim stvarima, a moj pristup životu je totalno promenjen. Danas sam otvorenija prema životu. Kad se sve ovo završi, želim da nastavim da pišem i pomažem ljudima. Osećam da se sve ovo dešava sa razlogom", zaključila je ova hrabra i mlada devojka.

 

Njena priča je pokazatelj da ne treba klonuti kad je najteže, već uzdignute glave prolaziti kroz sve nepogode koje život nosi. Ali najbitnija stvar - treba slušati svoje telo, jer ono uvek da znak kad nešto nije u redu.

 

Za jedan dan, bol u kolenima i zglobovima je nestao: Presrećna žena svima otkrila recept!

 

A photo posted by Jessi (@jessdecris) on Jul 31, 2016 at 3:35pm PDT

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs