Svakodnevno je jedemo

Kad se rak pojavi, hrani se ovim: Namirnica koju treba da izbacite što pre!

O štetnosti ove namirnice neretko se govori i piše, ali mnogi je ipak i dalje konzumiraju
Medicina 22.03.2016. - 21:16h Autor: dnevno.hr
Foto: Profimedia

Šećer ima značajan uticaj na razvoj kancerogenih ćelija u organizmu, a mnogi ga ipak neprestano konzumiraju.
Nedavno istraživanje sprovela je grupa naučnika sa Univerziteta u Kaliforniji u San Francisku. Otkriveno je da postoji jedan sastojak koji se nalazi u različitim vrstama hrane, a koji doprinosi više od 35 miliona smrtnih slučajeva širom sveta svake godine. Kako su zaključili, šećer je uzročnik mnogih zdravstvenih tegoba poput dijabetesa, metaboličkih sindroma, hipoglikemije, hiperglikemije, srčanih bolesti, raka itd.

 

Studija sprovedena na Institutu za rak u državi Juta u SAD-u otkrila je da je šećer jedan od glavnih uzroka za razvoj tumora. Ćelije tumora koriste mnogo više glukoze nego normalne ćelije. Različite studije pokazale su da ljudi koji imaju viši nivo glukoze mogu da razviju više raka, stoji u njihovoj studiji.

 

Mesec dana jeo samo šećer: Onda je usledila tragedija! (VIDEO)

 

Činjenica je da je našim ćelijama potrebna glukoza – oblik šećera koji se transformiše u energiju. Ćelije raka mogu da opstanu na jednostavnim ugljenim hidratima, uključujući i one rafinisane šećere koji se nalaze u prerađenoj hrani i slatkišima. Proces tokom kog se glukoza konvertuje u pirogrožđanu kiselinu i ne može više da osigurava energiju zdravim ćelijama jeste glikoliza.

 

Za razliku od zdravih ćelija, ćelije raka mogu da konvertuju svoju energiju iz glikolize bez kiseonika. Taj proces se naziva anaerobna glikoza, a stvara otpadne materije, slične kao mlečna kiselina. Ta vrsta mlečne kiseline može da se razloži u jetri, a otpadni proizvod tog procesa je glukoza koja se vraća da hrani ćelije raka i oblikuje okrugli ciklus u kom se sprovodi neprestano napajanje glukozom kroz krvotok, što podstiče rast i razvoj tumora.

 

Pobedila rak i podmladila celo telo: Ovako se hrani Maja Volk! (RECEPT)

 

Stručnjaci ističu da su obrađeni šećeri povezani s rakom iz dva razloga:

 

1) Potencijalni su uzrok raka

 

2) Najbolja su "hrana" za ćelije raka kada se pojave u telu

 

U cilju zaštite zdravlja, razmislite o količinama šećera koje konzumirate i pokušajte da smanjite unos prerađenih šećera. Jedno je sigurno – nemaju povoljan uticaj na zdravlje!

 

Šokantna izjava slavnog onkologa: Rak je najbolja smrt, lečenje je gubljenje vremena!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...