Domaće je najzdravije

Prirodni lek za najstariju bolest: Napitak koji eliminiše neprijatan bol! (RECEPT)

Danas postoje lekovi kojima se leči ovo neugodno stanje, a za one koji su skloniji prirodnim alternativama donosimo recept za napitak od 4 sastojka
Medicina 18.02.2016. - 14:39h Autor: Zadovoljna.hr
Foto: Shutterstock

Giht se u narodu često naziva najstarijom bolešću na svetu - postojanje ovog oblika artritisa zabeleženo je još u vreme drevnog Egipta. To je zapravo upala zglobova praćena napadima jakog bola, crvenilom i otocima, a nastaje zbog taloženja mokraćnih kristala.

 

Mokraćna kiselina nastaje prilikom razgradnje purina, a obično se iz tela izbacuje putem urina. Međutim, ako organizam proizvodi povećanu količinu mokraćne kiseline ili je bubrezi pravilno ne eliminišu iz tela, tada može da dože do njene kristalizacije. Nastali oštri kristali talože se u zglobove, najčešće u stopalima tj. području nožnog palca i uzrokuju jak bol.

 

Domaći melem protiv bolova: Zglobovi i mišići kao podmlađeni! (RECEPT)

 

 

Danas postoje lekovi kojima se leči ovo neugodno stanje, a za one koji su skloniji prirodnim alternativama donosimo recept za napitak od 4 sastojka s kojim ćete uspešno da se borite protiv gihta. Celer i đumbir ublažavaju upalne procese, dok će krastavac da se "obračuna" s kristalima.

 

Sastojci: šaka stabljike celera (zeleni deo između korena i lišća), komadić svežeg đumbira (2 do 3 cm veličine), pola svežeg krastavca srednje veličine, sok od pola limuna

 

Priprema: Sitno iseckajte celer, đumbir i krastavac, ubacite u blender i dobro izmešajte. Na kraju dodajte sok od polovine limuna. Napitak odmah popijte jer je najbolji dok je svež.

 

Izlečite hroničan bol u zglobovima: Čudo od namirnice deluje preko noći! (RECEPT)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs