Fantastične vesti

Novo revolucionarno lečenje raka: Simptomi kod 90 odsto pacijenata nestaju!

Testiranja su bila sprovedena na pacijentima kojima je preostalo od dva do pet meseci života
Medicina 16.02.2016. - 12:29h Autor: danas.net.hr
Foto: Thinkstock

Testovi potencijalno revolucionarne terapije protiv raka pokazali su "izvanredne rezultate" kod pacijenata, otkrili su naučnici. Istraživanje je otkrilo da su simptomi kod više od 90% pacijenata s teškim oblikom leukemije potpuno nestali.

 

Četiri od pet pacijenata s nekom drugom vrstom raka krvi pozitivno je reagovalo na lečenje, a više od polovine više nije imalo nikakve simptome. Naučnik Stenli Ridel iz istraživačkog centra Fred Hačinson u Sijetlu rekao je da su testiranja bila sprovedena na pacijentima kojima je preostalo od dva do pet meseci života.

 

"Ovo je izvanredna vest", izjavio je Ridel i dodao da su ovi rezultati na ovakvim pacijentima "bez presedana u medicini".

 

Teški metali izazivaju rak: Evo kako da ih najefikasnije izbacite iz tela! (RECEPT)

 

Još ima puno posla

 

Tehnika lečenja uključuje uklanjanje imunoloških ćelija (T-ćelije) kojima se doda "receptor" molekula usmerenih na rak. Infuzijom se imunološke ćelije vraćaju u telo pacijenta. Kada se ti molekuli povežu s imunološkim ćelijama one smanjuju mogućnost raka da se zaštiti od prirodnog imunološkog sistema.

 

Ridel je izjavio da još uvek ima puno posla i da se još uvek ne zna koliko će dugo pacijenti ostati u remisiji. Nada se da će terapiju isprobati i na pacijentima koji boluju od raka sa solidnim tumorima. Ridel je istraživanje sproveo na oko 35 pacijenata s akutnom limfoblastičnom leukemijom (ALL). U potpunu remisiju ušlo je 94% pacijenata. To što se nalaze u remisiji ne znači da su izlečeni jer simptomi mogu da se vrate, javlja Sky News.

 

Skoro svi imamo mikro-tumore: Lekar sa Kembridža otkriva kako da ih izgladnite i sprečite rak!

 

 

U druga dva istraživanja koja su uključivala oko 40 pacijenata obolelih od ne-Hočkinovog limfoma hronične limfocitne leukemije više od 80 odsto pacijenata reagovalo je na tretman, dok je oko polovine pacijenata ostalo u potpunoj remisiji do 18 meseci. Specijalisti za rak pozvali su na oprez kod ranih ispitivanja terapije T-ćelijama. Kažu da terapija nije delovala kod svih pacijenata i da su kod nekih izazvane toksične propratne reakcije i da su umrli, javlja The Independent.

 

Ovako ćete se zaštititi od raka dojke: Recept za detoksikaciju pazuha! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...