Receptura stara 4.000 godina

I lekari konačno priznali: Ovaj prirodni lek sprečava srčani i moždani udar! (RECEPT)

Egipćani su ga koristili za lečenje rana, Grci za dug život, a Indijanci da uspostave ravnotežu u organizmu
Medicina
15:54h
Foto: Shutterstock

Naučnici, doktori i druga stručna lica su u više navrata potvrdili prednosti redovnog konzumiranja meda u kombinaciji sa cimetom, kao moćno oružje u borbi protiv mnogih bolesti.

 

Više od 4.000 godina, med se koristi kao tradicionalni lek za skoro svaku bolest. Egipćani su ga koristili za lečenje rana, Grci za dug život, a Indijanci da uspostave ravnotežu u organizmu. Moderna medicina pokazuje da su ova verovanja istinita.

 

Kako je bilo pozitivnih uverenja o medu, isto tako se znalo za cimet od davnina. Cimet se smatrao kao pogodan poklon za monahe zbog svoje koristi u lečenju mnogih bolesti. Ovo su neke od kombinacija ovih moćnih prirodnih sastojaka koji se mogu koristiti u lečenju nekih bolesti, uključujući hronične kao što je artritis.

 

Smanjenje holesterola
Dodajte dve kašike meda i tri kašičice cimeta u veliku šolju čaja. Konzumacija ove mešavine će izazvati smanjenje holesterola za 10% u roku od dva sata.

 

Kardiovaskularne bolesti
Ujutru, umesto marmelade ili džema, stavite malo meda i cimeta na parče hleba. Ako redovno konzumirate ovu kombinaciju, to će vam pomoći da smanjite nivo holesterola u krvi i sprečite mogućnost dobijanja srčanog udara.

 

Stavite čen belog luka u usta i sačekajte nekoliko minuta: Nećete verovati šta će se desiti!

 

 

Protiv artritisa
U šolji ključale vode pomešajte dve supene kašike meda i kašiku cimeta. Pijte ovaj napitak ujutro i uveče. Uz redovnu upotrebu, ovo piće će vam pomoći u lečenju hroničnog artritisa.

 

Protiv infekcije žučne kese
Ako imate bilo kakvu infekciju žučne kese, možete koristiti mešavinu gore pomenutu, ali ovaj put promenite količinu meda i cimeta. U šolju ključale vode stavite dve kašičice cimeta i veliku kašiku meda.

 

Protiv prehlade
Ako imate problema sa čestim prehladama, napravite mešavinu od velike kašike meda i četvrtine kašičice cimeta. Ova navika će pomoći u lečenju prehlade, hroničnog kašlja i začepljenja sinusa.

 

Jača imunitet
Poželjno je da se svakodnevno konzumiraju ove namirnice, jer prirodno štite telo od bakterija i virusa.

 

Moćni sagorevač masti: Napitak koji topi salo u rekordnom roku!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs