Proverite

Krvna grupa će vam reći da li ste skloni raku ili srčanim oboljenjima: Bolesti zapisane u venama!

Bolesti jesu nasledne, ali da li ste znali da po krvnoj grupi možete da vidite i mogućnost od kojih bolesti možete da nastradate?
Medicina
18:16h Autor:
Foto: Shutterstock

Odrasli ste i, naravno, više ne preskačete po 5-6 stepenica...
Pretpostavljamo da ste barem jednom za doručak pojeli nešto što vam sada ne bi palo na pamet ni u snu. Iako se možda tako ne osećate, ipak više niste tako mladi. I telo vam daje znakove na koje ne bi trebalo da zatvorite oči. Ovo su stvari koje bi trebalo da znate radi očuvanja vašeg zdravlja.

 

Krvna grupa

 

A, B, 0, AB...Znate li koja je vaša krvna grupa? Uvid u vašu krvnu grupu je uvid u vašu zdravstvenu sliku. Osim što su prema krvnoj grupi nutricionisti složili i plan ishrane, studije pokazuju da se određene krvne grupe povezuju s učestalijim određenim oboljenjima.

 

Jeste li skloniji rizicima raka ili srčanim oboljenjima? To je nešto što niko ne želi da čuje, ali ako znate jeste li skloniji nekoj vrsti bolesti, lakše ćete i na vreme preduzeti preventivne mere i uraditi šta je u vašoj moći da bolest sprečite.

 

Krvna gupa određuje tip ličnosti: Nulti su podložniji stesu!

 

Problemi s pamćenjem

 

Osobe koje imaju krvnu grupu AB mogu imati veći rizik za slabljenje kognitivnih funkcija, pokazalo je istraživanje čiji su rezultati objavljeni u časopisu "Neurology". Odrasle osobe s krvnom grupom AB pokazale su se tokom istraživanja kao osobe koje su češće imale problema s učenjem i pamćenjem.

 

"Znamo da je krvna grupa AB povezana s određenim činiocima zgrušavanja i proteinima u krvi", rekla je jedna od voditeljki istraživanja i profesorka medicine i patologije na Univerzitetu u Vermontu Meri Kušman.

 

Rak želuca

 

Nažalost, još jedna loša vest za osobe s krvnom grupom AB. Za razliku od osoba s krvnom grupom B ili 0, kod osoba s krvnom grupom AB postoji za čak 26 odsto veći rizik za obolevanje od raka želuca, zaključak je istraživanja objavljenog u časopisu "American Journal of Epidemiology". Ako ste tip A, rizik je 20 odsto viši od onih s tipom B ili O, navodi se.

 

Krivac se može naći u bakteriji Helico pylori. Dve trećine stanovništva nema nikakvih zdravstvenih smetnji povezanih s ovom bakterijom koja se nalazi u našem organizmu, ali ipak, osobe s krvnom grupom AB ili A mogu imati pojačanu reakciju imunološkog sistema na ovu vrstu bakterije, što može rezultirati povećanim rizikom od nastanka raka, pojasnio je jedan od voditelja istraživanja Gustaf Edgren, epidemiolog u Univerzitetskoj bolnici Karolinska u Švedskoj.

 

Koji čaj vam najviše odgovara otkriva krvna grupa: Saznajte šta treba vašem telu!

 

Foto: shutterstock
Foto: shutterstock

Srčana oboljenja

 

Ako imate krvnu grupu 0, znajte da ste srećniji od drugih. Vaša krvna grupa vam je "osigurala" 23 odsto manji rizik od srčanih oboljenja, pokazalo je istraživanje sprovedeno na Harvardu. Osobe s AB i B krvnim grupama najrizičniji su "kandidati" za ovakve vrste oboljenja, a stručnjaci navode da je to najverovatnije povezano s većom sklonošću upalama, što na kraju može dovesti i do srčanih oboljenja.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...