Brzinsko rešenje

Rešite se zubobolje za 5 minuta: Potreban vam je samo karanfilić!

Karanfilići sadrže eugenol, moćni anestetik i antiseptik koji zaustavlja bol, a istovremeno čisti usta, pa se od davnina koristio za uklanjanje lošeg zadaha
Medicina
11:24h Autor:
Rešite se zubobolje za 5 minuta: Potreban vam je samo karanfilić!
Foto: Shutterstock

Zubobolja ima nezgodnu naviku da nas nenadano i najjače pogodi u nemoguće vreme, obično usred noći ili kada smo kilometrima udaljeni od najbližeg zubara. Ali za mrsku boljku postoji odličan kućni lek koji deluje kao antiseptik i anestetik.

Spas za neprijatan probadajući bol zuba je karanfilić, začin slatkastog ukusa koji ima i brojna lekovita svojstva. Naime, karanfilići sadrže eugenol, moćni anestetik i antiseptik koji zaustavlja bol, a istovremeno čisti usta, pa se od davnina koristio za uklanjanje lošeg zadaha.

Kako da uklonite zubobolju za samo 5 minuta saznajte OVDE.

Na tri načina možete da se rešite zubobolje uz pomoć karanfilića.

1. Prah karanfilića

Prvo isperite usta toplom slanom vodom. Uzmite prstohvat karanfilića i stavite na desni kod zuba koji vas boli i između obraza. Pričekajte malo i kućni lek za zubobolju trebalo bi da pokaže svoju moć.

2. Ceo klaranfilić

Isperite usta toplom slanom vodom. Uzmite dva ili tri karanfilića i stavite ih u usta blizu područja koje vas boli i sačekajte da malo omekšaju. Nakon što omekšaju lagano ih (koliko vam zubobolja dozvoljava) žvaćite kako biste pustili još njegovih lekovitih ulja.

Zlu ne trebalo: 6 prirodnih antibiotikakoje možete naći u svojoj kuhinji!

3. Ulje karanfilića

Ovo je možda i najefikasniji način za korišćenje karanfilića protiv zubobolje.Potrebno vam je: ulje karanfilića, štapići za uši ili loptice od pamuka, pola kašike maslinovog ulja

Način upotrebe: Usta dobro isperite toplom slanom vodom. Na taj način pripremate desni koje, tako očišćene, bolje upijaju ulje. Pomešajte nekoliko kapi ulja karanfilića sa pola kašike maslinovog ulja. Kuglicu vate umočite u tako pripremljeno ulje i stavite je na bolno mesto lagano pritiskajući. Kako biste lakše pristupili bolnom mestu možete da koristite i štapić za uši. Umočite ga u ulje i stavite ga direktno na desni.

Imajte na umu da je ovo samo brzi i kratkotrajan način da uklonite bol. Ne odlažite odlazak stomatologu, jedite manje slane i slatke hrane, i redovito čistite zube. Ali, do tada u hitnim situacijama karanfilić će da odradi prvu pomoć.

OVDE saznajte kojih 7 vrsta bolova ne smete da ignorišete - bol u leđima može da ukazuje na infekciju bubrega!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs