Počnite već večeras

Rešite se vodećeg uzroka raka, srčanog udara i astme: 8 stvari koje odmah treba da uradite u domu!

Aktivnosti poput pranja ili kuvanja neizbežno menjaju vazduh koji udišete u kući - korišćenje hemikalija pri brisanju podova ili prozora ispušta i do 900 vrsta toksičnih materija u vazduh
Medicina 25.01.2015. - 20:36h Autor: B.M.
Foto: Shutterstock

Naučnici upozoravaju da svakodnevni kućni poslovi ili njihovo izbegavanje i te kako mogu narušiti zdravlje cele porodice!

 

Na primer, aktivnosti poput pranja ili kuvanja neizbežno menjaju vazduh koji udišete u kući - korišćenje hemikalija pri brisanju podova ili prozora ispušta i do 900 vrsta toksičnih materija u vazduh! Takođe, u vašem toplom porodičnom gnezdu po ćoškovima se kriju i buđ, polen, kao i ugljen monoksid, koje donosite na odeći, prljavim sunđerima, šporeta na plin, pa je bolje da se preorjentišete na domaće proizvode, a kako da ih napravite, saznajte OVDE.

 

Najjaču vezu sa lošim kvalitetom vazduha u kući naučnici su pronašli sa srčanim oboljenjima, rakom pluća i razvojom astme.

 

U 95. godini otišao u penziju, puca od zdravlja i energije - Doktor (100) otkrio recept za dug život! (FOTO)

 

Simptomi koji ukazuju na zagađenje vazduha u vašem domu

 

Kašalj, suzenje očiju, ošamućenost, umor i glavobolja su neki od blažih znakova da je u vašoj kući vazduh zagađen. Ali, mogu se javiti i jači simptomi, poput iritacije očiju, osipa, bolova u mišićima, disajnih problema, temperature ili osećaja hladnoće, kao i slabljenje sluha, krvarenje iz nosa i plućne bolesti.

 

Srećom, postoji 8 načina da drastično smanjite unos štetnih čestica, materija i mikroorganizama u dom i tako izbegnete opasne bolesti!

 

Kako promene u menstruaciji otkrivaju vaše zdravlje, saznajte OVDE - 5 znakova za uzbunu koje zahtevaju lekarski pregled!

 

Počnite da ih primenjujete odmah:

 

1. Vodite računa da svaki dan provetrite svaku prostoriju domu.

 

2. Koristite ekološke proizvode za čišćenje -  u njima se nalazi manje toksina i zagađivača, zbog čega će i vazduh biti svežiji i čistiji.

 

OVDE preuzmite recept za najmoćniji napitak ruskog lekara - Jak imunitet, brz metabolizam, dobro varenje!

 

3. Umesto dezodoransa u limenoj boci, koristite rol-on u plastičnoj kutijici - OVDE saznajte zašto treba da zaboravite na korišćenje sprejeva!

 

4. Nakon korišćenja, kao i tokom noći isključite sve uređaje iz struje koji ne moraju stalno da budu uključeni, poput frižidera, zamrzivača i slično. Ne zaboravite i na punjače, kada uređaj nije na punjenju, obavezno izvadite punjač iz utičnice jer ćete biti na dvostrukom dobitku - čistiji vazduh i manji račun za struju!

 

Recept za dug život star 1.500 godina otkrijte OVDE - Tajna Šaolin sveštenika u 10 koraka!

 

5. Na tepisima se skupljaju gljivice, prašina, grinje, dlake kućnih ljubimaca i još mnogo štetnih čestica, pa je bolje da se odlučite za drveni pod i kućne papuče!

 

6. Nikada u kuću ne ulazite obuveni, jer cipele na sebi nose brojne zagađivače, prljavštinu i zemlju, koju ćete tako razneti po celoj kući, a kasnije neminovno doći u kontakt sa njima.

 

7. Potrudite se da odeću sušite napolju, na svežem vazduhu, a ukoliko nemate mogućnosti za to, što češće otvarajte prozore!

 

Šta se čoveku (43) dogodilo zbog sušenja odeće na radijatorima, pročitajte OVDE - Konačno sam počeo da se oporavljam!

 

8. Redovno menjajte zavese na kadi, i obratite pažnju da ne budu od vinila - ovaj materijal zadržava vodu, pa se na njemu buđ razvija brzinom svetlosti.

 

Crna statistika

 

Procenjuje se da je neprovetren stan i zagađen vazduh u kući uzrok broj jedan za razvoj bolesti u Evropi. Naučnici su otkrili iznenađujuću povezanost između izloženosti zagađivačima u zatvorenim prostorima i kardiovaskularnih bolesti, a brojna istraživanja potvrdila su da zagađenje vazduha indirektno uzrokuje i do dva miliona smrtnih slučajeva godišnje!

 

Napravite moćnu mešavinu tri začina koja sprečava rak - Dve hiljade godina stara tradicija!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs