Alternativna medicina

PAŽNJA! ISPRAVKA! NEMA DOKAZA DA PETROLEJ IZ ALBANIJE LEČI RAK I DIJABETES

Ovom prilikom DEMANTUJEMO TEKST da petrolej iz Albanije leči rak i dijabetes jer ni jedna naučno studija to NE POTVRĐUJE, pa se ovaj tekst navodi kao DEZINFORMACIJA I LAŽNA VEST

Medicina
10:51h
PAŽNJA! ISPRAVKA! NEMA DOKAZA DA PETROLEJ IZ ALBANIJE LEČI RAK I DIJABETES
Foto: Thinkstock

Ovom prilikom želimo da DEMANTUJEMO TEKST o lekovitim svojstima petroleja te ovim putem NEGIRAMO ČINJENICU da petrolej iz Albanije leči maligna oboljenja. Pošto ovakve tvrdnje NISU PROVERENE, NIJE NAUČNO DOKAZANO da petrolej ili kerozin leči bilo šta želimo da se IZVINIMO ČITAOCIMA što smo prvobitno preneli LAŽNU INFORMACIJU.

DEMANTUJEMO da je nemačka doktorka Paula Kaner, u jednoj svojoj studiji iznela tvrdnju da onaj ko tokom godine popije dvanaest dana za redom po jednu kašičicu petroleja, nikada neće oboleti od raka ili leukemije.

ISTINA JE DA: Paulina Karner nije nikakva doktorica ni naučnica koja je donela revoluciju u svet onkologije. Cela priča zasnovana je na tekstu koji je objavljen u nemačkom sedmičnom časopisu 7 TAGE 20.9.1969. godine. U tom tekstu je Paula Karner predstavljena kao mesarka iz Tirola, Austrije.

NIJE DOKAZANO da se petrolej u farmaceutske svrhe masovno koristio za lečenje tuberkuloze i psorijaze, ali mu službena medicina nikada nije priznala lekovita svojstva.

NIJE DOKAZANO da su se srbi tokom Prvog svetskog rata masovno lečili petrolejom, jer nije bilo nikakvih lekova. Ali, o njegovoj lekovitosti niko nije želeo da govori na glas.

NIJE ISTINA da je Paula Kaner, koja je inače i sama sebe u 31. godini izlečila petrolejom od raka creva, koji se proširio i na bubrege, ima urednu evidenciju o preko 2.000 pacijenata koji su dobili novi život zahvaljujući petroleju, kojim su potpuno izlečili rak.

Kao što smo već naveli PAULINA KARNER NIJE BILA DOKTORKA, a pojedini tekstovi su u nekoliko navrata govorili kako je imala čas 30, čas 50 godina, što dovodi do zaključka da su sve činjenice za Paulinu NE PROVERENE.

NIJE DOKAZANO DA čist kerozin (prečišćeni, destilovani petrolej) čisti telo vrlo temeljno. NIJE DOKAZANO da služi za dekontaminaciju tela, regeneraciju, ozdravljenje od bolesti i rana.

DA petrolej nije otrovan za ljude je DEZINFORMACIJA. NIKAD NIJE DOKAZANO da može izlečiti rak, tumor, metastaze, bolesnu prostatu, dijabetes, slabost, dečju paralizu, reumatizam, giht, crevne opstrukcije, leukemiju, anemiju, bolesti jetre, žuč, creva, probavne tegobe i mnoge druge bolesti ili ublažiti njihove patnje.

ISTINA JE DA SE PETROLEJ u vezi s rakom spominje samo u negativnom kontekstu. Američki nacionalni institut za rak navodi kako izlaganje srednje destilovanim ili nedestilovanim mineralnim uljima MOŽE IZAZVATI RAK KOŽE.

IZVINJAVAMO SE ČITAOCIMA KOJIMA SMO PETROLEJ PREDSTAVILI KAO SIGURAN ZA KONZUMACIJU, JER oni koji se odluče na korištenje petroleja s namerom tretiranja oboljenja mogu greškom konzumirati srednje destilovana ili nedestilovana ulja koja UZROKUJU RAK.

Također, rezultati istraživanja koje su proveli naučnici iz Međunarodne agencije za istraživanje raka (International Agency for Research on Cancer – IARC) pokazuju kako za radnike/ce zaposlene u naftnoj industriji te stanovnike/ce koji/e žive blizu rafinerija postoji POVEĆAN RIZIK OD RAZLIČITIH VRSTA RAKA.

Rad u naftnoj industriji povezan je s mezoteliomom, melanomom, multiplim mijelomom te rakom prostate i mokraćne bešike. Uz to, kod dece koja žive blizu rafinerija češće se javlja leukemija.

NIKAD NIJE DOKAZANO da je kerozin kod pasa i mačaka obolelih od raka, korišćen sa uspehom.

NIJE ISTINA DA JE 100% prečišćeni petrolej jedini bezopasan i lekovit i da je to ustvari drugi naziv za kerozin.

Kerozin, koji se kao što je svima poznato koristi kao avionsko gorivo, NE SME SE PITI jer se u njemu nalazi i sredstvo protiv smrzavanja. To sredstvo koje se stavlja je VRLO OTROVNO i zbog toga se ne sme unositi u ljudski organizam.

Petrolej iz Albanije kraj Kruja -VAJGURI NATYROR

PAŽNJA! OVE ČINJENICE NISU ISTINITE: Izvori kažu da je sadašnja cena originalnog, prirodno rafinisanog petroleja iz albanskog izvora kraj Kruja oko 150 evra po litru, ali kad se uzme u obzir da treba klečati 15 do 20 minuta na tom izvoru u Albaniji da bi se natočila litra, jer taj izvor petroleja curi skoro kap po kap, onda vam je to otprilike i cena koja se može očekivati.

ISTINA JE SLEDEĆA:

Novinari/ke crnogorskog medija Vijesti su se 2019. godine bavili/e ovim izvorom, radeći na priči o crnogorskom udruženju “Ruka ruci” koje nabavlja i preprodaje ove vode za “lečenje raka” ljudima u regiji (link, link).

U uzorku vode s izvora, kojeg su novinari/ke Vijesti poslali/e u crnogorski Institut za javno zdravlje, pronađen je petrolej, uz zaključak da se ta supstanca naknadno dodaje u vodu.

Dakle, osim što voda NIJE LEKOVITA, ona je upravo zbog dodavanja ove supstance HIGIJENSKI NEISPRAVNA.

IZVINJAVAMO SE SVIM ČITAOCIMA KOJE JE NAŠ TEKST NAVEO DA PETROLEJ KUPE u neovlaštenoj prodaji na stranicama za kupovinu i prodaju na internetu.

S OBZIROM DA NE POSTOJI NI JEDNA STUDIJA KOJA DOKAZUJE DA JE PETROLEJ LEKOVIT, OVE ČINJENICE NISU RELEVANTNE!

NIJE DOKAZANO DA JE najbolji petrolej iz Albanije ili destilovani iz neke dobro snabdevene apoteke.

PAŽNJA! OVAJ PODATAK NIJE ISTINIT, NIJE TAČAN I NIJE PROVEREN - ZATO JE VEOMA OPASAN PO ZDRAVLJE ONIH KOJI POKUŠAVAJU OVAKO DA SE LEČE!

OVAJ DEO TEKSTA NIKAD NIJE PROVEREN, NIJE MEDICINSKI ISPITAN I ZBOG TOGA JE VEOMA OPASAN I SMATRA SE PSEUDONAUKOM TE NIKAKO NE PREPRUČUJEMO DA PETROLEJ uzimate po nepunu kašičicu, ali ako nema nus pojava, možete uzimati punu kašičicu.

NIJE MEDICINSKI PROVERENO NI DOKAZANO DA ako je potrebno, možete uzimati i dva puta dnevno.

OVAJ DEO TEKSTA SE SMATRA PSEUDONAUKOM JER NIKAD NIJE MEDICINSKI TESTIRANO da se u slučaju nekih bolesti petrolej dozira supenom kašikom, jer se dobro apsorbuje u želucu i da bi došao u creva treba biti prisutna veća količina petroleja.

NIKAD NIJE DOKAZANO DA PETROLEJ LEČI kandidu te podatak da ga treba konzumirati u vidu supene kašike JE VEOMA OPASAN.

NIJE DOKAZANO DA petrolej treba uzimati na prazan stomak, jer pluta i samim tim, ako je hrana u želucu, tu će i ostati. OVA INFORMACIJA NIJE PROVERENA!

Pošto nikad NIJE DOKAZANO DA LEČI, veoma je opasno ako prilikom konzumiranja petroleja dođe do dijareje. Iako smo naveli da dijareju ne treba sprečavati, ovim putem DEMANTUJEMO PRVOBITNE INFORMACIJE jer je konzumiranje petroleja bez saveta lekara VEOMA OPASNO!

NIKAD NIJE DOKAZANO DA SE PETROLEJ MOŽE UZIMATI I TREBA UZIMATI PREVENTIVNO!

NIJE MEDICINSKI ISPITANO NI DOKAZANO da u slučaju reumatizma treba uzeti 3 puta dnevno 1 kašičicu nakon obroka i jednom dnevno petrolej utrljati na bolna mesta.

NIJE MEDICINSKI ISPITANO NI DOKAZANO DA SE U slučaju mazanja kože može razrediti sa maslinovim uljem - razmere mogu biti 1:1 ili 1:2 u korist maslinovog ulja.

Američki nacionalni institut za rak navodi kako izlaganje srednje destilovanim ili nedestilovanim mineralnim uljima MOŽE IZAZVATI RAK KOŽE, NIKAKO NE MOŽE ISTI DA IZLEČI.

NIJE PREPORUČLJIVO DA SE PETROLEJ KORISTI ZA lečenje artritisa, jer nije dokazano da može da odagna bol, kao i ubije patogene.

NE MOŽE I NE SME SE koristiti za bolno grlo na isti način.

NIJE DOKAZANO I VEOMA JE OPASNO KORISTITI PETROLEJ kod trovanja krvi.

NIJE DOKAZANO I VEOMA JE OPASNO, pre nego što odete na spavanje konzumirati kerozin, 1 kašičicu nekoliko sati nakon lagane večere, na relativno prazan želudac. NIJE DOKAZANO DA to omogućuje kerozinu da deluje celu noć.

IZVINJAVAMO SE SVIM ČITAOCIMA KOJI SU POD UTISKOM OVOG TEKSTA KUPILI PETROLEJ KAO "LEK ZA RAK"

LAŽNA VEST JE DA JE Paula Ganner ili Paulina Karner bila doktorka, te da je objavljivala studije u kojima je tvrdila da se petrolejem može izlečiti ili prevenirati rak i stoga se izvinjavamo čitaocima što smo preneli ovu vest.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs