Zvanično priznata

Terapija vodom hit u Japanu: Ubrzava metabolizam i leči mnoge bolesti

Japansko medicinsko društvo je priznalo ovu terapiju kao uspešnu u lečenju mnogih teških i hroničnih bolesti, a dokazano je da većina njih nastaje zbog nedostatka vode u organizmu
Medicina 18.07.2014. - 16:25h Autor: lisa.rs
Foto: Thinkstock

U Japanu je danas postalo popularno piti vodu nakon buđenja. Korist  ove terapije potvrdili su i mnogobrojni testovi. Dokazano je da  je većina bolesti uzrokovana nedostatkom vode u organizmu.

 

Voda je univerzalni rastvarač i glavna komponenta  metabolizma: svi minerali i mikroelementi rastvoreni u vodi apsorbuju se u krvotok i prodiru od ćelije do ćelije. Kod nedostatka vode javljaju se problemi sa metabolizmom, što dovodi do različitih oboljenja.

 

Japansko medicinsko društvo je priznalo ovu terapiju uspešnom u lečenju hroničnih, teških oboljenja, ali i bolesti modernog doba. Voda je delotvorna u lečenju sledećih bolesti: glavobolja, bolovi u telu, bolesti srca, artritis, epilepsija, gojaznost, astma, tuberkuloza, meningitis, bolesti bubrega i bešike, gastritis, dijareja, hemoroidi, bolesti očiju, materice, menstrualni poremećaji, ORL bolesti.

 

Koje zdrave navike Japanke koriste za dug i zdrav život pogledajte OVDE.

 

Ujutro, čim se probudite, pre nego što operete zube, popijte 4 čaše mlake vode od 160 ml.
- Operite zube, umijte se, ali ništa nemojte jesti i piti u roku 45 minuta.
- Nakon 45 minuta možete doručkovati
- U roku od 2 sata posle doručka, ručka i večere ne konzumirajte nikakvu hranu niti vodu.

 

Stariji ljudi, ljudi sa oslabljenim imunitetom, ili oni koji ne mogu odjednom popiti 4 čaše vode, mogu početi sa manjom količinom vode i postepeno je povećavati na 4 čaše.

 

Japansko medicinsko drustvo tvrdi da ovaj tretman lečenja isceljuje organizam i promoviše zdrav način života i preporučuje da terapija vodom postane naša svakodnevica. Oni kažu: „Pijte vodu na prazan stomak i osetićete prve rezultate već nakon 7 dana. Ostajte zdravi i aktivni“. To je poenta.

 

Inače,  preporučena količina unosa vode u toku dana je 30 ml na kilogram težine.

 

Iako ova terapija nema neke neželjene efekte treba biti oprezan, kao i sa ostalim alternativnim metodama lečenja. Imajte na umu da internetom kruži  informacija da ukoliko ujutru unesete u organizam preko litar vde može doći do takozvanog trovanja vodom ili hiponatremije.

 

Do hiponatremije dolazi kada u organizmu ima previše vode i bubrezi ne mogu da apsorbuju toliku količinu. 
Hiponatremiju ćete prepoznati po mučnini, povraćanju i glavobolji.

 

Savet plus: Svi znamo koliko je prijatno popiti času hladne vode nakon toplog obroka. Ali, hladna voda čini masnu hranu koju konzumirate tvrdom, što usporava varenje hrane u želucu. Ovaj „talog“ započinje reakciju sa želudačnom kiselinom, raspada se i apsorbuje u crevima brže nego čvrsta hrana. To zatrpava creva, te veoma brzo  dovodi do povećanja telesne težine, a posle i drugih ozbiljnih oboljenja, čak i raka. Ako ne možete bez vode, posle obroka je najbolje popiti čašu tople vode.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...