Idealna šminka za dame zelenih očiju

Istaknite zelenilo u vašim očima uz nekoliko jednostavnih i lako primenljivih trikova
Hair & Makeup 13.06.2013. - 11:02h

Poigravanje sa ljubičastom

 

Istaknite prelepe zelene oči bojama koje u sebi sarže crvene podtonove. Za dramatičniji izgled, napravite smokey eyes, ali bojama šlljive i svim njenim nijansama, koja je pravi kontrast zelenoj. Izbegavajte plave podtonove, kao i plave senke i olovke za oči. Takođe, imajte u vidu da će vam pristajati nijanse zlata, kao i tople boje. Nemojte nositi crni ili braon eye liner, već izaberite sivi, koji će izgledati nežnije. Slično pravilo važi i za maskaru: umesto crne, odlučite se za tamno braon.

 

Izbegavajte srebro

 

Sa metalik bojama, koje su veoma trendi, možete eksperimantisati, ali izbegavajte srebrnu boju. Zlato i bronza su vaši saveznici, posebno za veče. Tokom dana možete se poigrati sa braon i tamno zelenim senkama, a taj dnevni izgled možete transformisati u večerrnji jednostavnim dodavanjem zlatnih šljokica.

 

Zaboravite na crni eye liner

 

Za zelenooke devojke, ovaj izbor, nije najidealniji. Umesto crnog, koristite eye liner boje čokolade, zlata ili sivi, koji nema srebrni odsjaj. Ako žellite da vaše uči budu još upadljivije, dodajte beli kreon za oči nanoseći ga u unutrašnje uglove.

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...