Isprobajte ih

Bez mnogo truda i promena: Frizure koje daju dodatan volumen tankoj kosi! (FOTO)

U odabiru savršene frizure ili jednostavne dnevne stilizacije, ovaj tip kose može biti zahvalniji od bilo kog drugog, a rezultat može biti i više nego efektan

Nega
Autor:
Bez mnogo truda i promena: Frizure koje daju dodatan volumen tankoj kosi! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Od ravne kose do bujnih kovrdža, tanku kosu mnogi će, a posebno oni koji je imaju, istaći kao nezahvalan i zahtevan tip kose.

Tanka ili stanjena kosa može biti rezultat različitih stvari, od genetike, sezonskih i hormonskih promena do prečestog farbanja i tretiranja fenom ili presom. Iako je najčešće povezujemo sa neizbežnim i nepopravljivim beživotnim izgledom, tanka kosa je zapravo daleko od toga.

Iako možda nikada nećete posedovati jednako raskošan volumen kao dame koje imaju talasastu ili kovrdžavu, gustu kosu, tanka kosa ne mora biti bezlična i beživotna. U odabiru savršene frizure ili jednostavne dnevne stilizacije, ovaj tip kose može biti zahvalniji od bilo kog drugog, a rezultat može biti i više nego efektan.

Osim što podrazumeva jednostavnost kada je svakodnevna nega kose u pitanju, tanka kosa može biti isto tako zahvalna za stilizovanje uz par jednostavnih trikova i frizura koje ćete u nekoliko minuta lako ostvariti. I to bez spretnih ruku frizera.

Bez velikih promena poput šišanja i bojenja kose i bez previše uloženog vremena i truda, neke frizure u trenu će prekriti sve nedostatke tanke kose i stvoriti efektan look.

Uz malu pomoć omiljenog proizvoda za teksturu i volumen poput pene za kosu ili šampona za suvo pranje kose, razigrani visoki rep, polupodignuta kosa, zamršeni talasi i punđa obogaćena svilenom maramom, trenutno najpopularnijim dekorativnim detaljem za kosu, mogu biti sjajan izbor za praktično svaku priliku.

Nekoliko saveta za maksimalni efekt volumena i primera za inspiraciju donosimo u nastavku:

Razigrani visoki rep

Rep je jedna od najsvestranijih frizura za koju vam treba tek nekoliko minuta, a koju možete stilizovati za ležeran, ali i glamurozniji izgled. Osim neverovatne svestranosti i prilagodljivosti, razigrani visoki rep istovremeno je frizura koja stvara efekt volumena u tankoj kosi. Za maksimalan efekt volumena, razigrani rep obogatite talasastom teksturom i dodajte mu malo šampona za suvo pranje kose.

Efekat polupodignute kose

Ako imate prirodnu talasastu ili kovrdžavu, ali istovremeno tanku kosu, polupodignuta frizura je savršeni izbor kako bi izbegli nedostatak volumena na gornjem delu. Deo kose skupite u punđu ili rep, ili se poigrajte pletenicama za dašak boho romantike.

Zaglađen niski rep

A post shared by Marina (@marinathemoss) on

Uz razigrani visoki rep, niski zaglađeni rep još jedna je od odličnih frizura za tanku, a posebno tanku i ravnu kosu. Za razliku od drugih frizura koje unose prividan efekat volumena u tanku kosu, zaglađen niski rep iskorišćava sav njen potencijal kako bi stvorio efektan izgled.

Zamršeni talasi

Letnji talasi frizura jedan je od najpopularnijih trendova ove decenije. Ležerni i zamršeni talasi poslednjih godina istakli su se kao frizura koja svojim savršeno-nesavršenim izgledom stvara onu nonšalantnu eleganciju, ali i dozu volumena. Bilo da je vaša kosa prirodno talasasta ili ih stvarate uz malu pomoć alata za stilizovanje, slani sprej za kosu je proizvod koji donosi još bolje rezultate.

Niska punđa i trendi ukras

A post shared by KRISTIN ESS HAIR (@kristin_ess) on

Svilena marama jedan je od trenutno najpopularnijih ukrasa za kosu. Osim elegantnog i trendi izgleda, svilena marama u kombinaciji s punđom stvara utisak volumena u tankoj kosi, a ovaj trik su već uveliko isprobale brojne trendseterke.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs