Vatrena promena

Kako do savršene crvene kose

Da li ste ikada poželeli da se ofarbate u crveno? Saznajte da li bi trebalo da napravite takvu drastičnu promenu
Hair & Makeup 30.11.2013. - 12:12h Autor: index.hr
Foto: Thinkstock

Od plavih tonova koji imaju nešto više crvenkastog pigmenta, preko žarkih riđih, do zagasitih crvenih - raspon varijacija na temu crvene kose zaista je širok. Žene crvene kose oduvek su smatrane vatrenim, seksipilnim, pomalo divljim, nadasve slobodoumnim.

 

Crvena kosa je kosa koja nikada neće proći neprimećeno i potrebno je dosta samopouzdanja za nju, jer budite sigurni da ćete privlačiti poglede.

 

Ako je vaša kosa suva ili oštećena, teško će prihvatiti sitne molekule crvenog pigmenta koje brzo blede i na najzdravijoj kosi. Svakako ćete imati bolje šanse za postojanost boje ako je vaša kosa dobro negovana. Dobra nega podrazumeva upotrebu kvalitetne hranjive maske jednom nedeljno, redovno šišanje i održavanje vrhova i izbegavanje upotrebe raznih uređaja za oblikovanje kose (figaro, pegla, vrući vikleri).

 

Kako postići bolju postojanost boje:

 

1. Perite kosu što je ređe moguće

 

Boja će se s vaše kose ispirati prilikom svakog pranja, pa bi najbolje bilo kosu prati jednom, eventualno dvaput nedeljno. Ako vam se kosa brzo masti i morate je prati češće, razmislite dobro da li je ovo prava boja za vas. Kao pomoć u kriznim situacijama vam može pomoći šampon za suvo pranje.

 


2. Izbegavajte agresivne šampone

 

Bilo koji agresivni šampon, kao npr. šamponi protiv peruti, doslovno će ubiti crvenu boju. Toliko će ubrzati ispiranje boje da vaša boja nakon samo nekoliko pranja neće imati veze s bojom u koju ste se ofarbali.

 

3. Osvežavajte boju

 

Poželjno je da dve nedelje nakon farbanja osvežite boju prelivom za kosu ili crvenim maskama za kosu specijalno namenjenim pojačanju intenziteta crvenih nijasni.

 

4. Zaštitite kosu

 

Crvena boja oksidira brže od bilo koje druge boje, pa ako planirate provesti puno vremena na otvorenom, koristite proizvode koji sadrže UV filtere kako biste zaštitili boju. Ili jednostavno nabacite neki slatki šeširić ili maramu.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...