Svakodnevna nega

Dermatolozi otkrivaju: Na ovim proizvodima ne treba da štedite!

Proizvoda je zaista mnogo i često se pitamo šta nam je od svega toga zapravo potrebno

Nega
Autor:
Dermatolozi otkrivaju: Na ovim proizvodima ne treba da štedite!
Foto: Shutterstock

Kad je lepota u pitanju, danas je već teško proceniti šta nam je stvarno potrebno, a šta ne. Proizvoda je zaista mnogo i često se pitamo šta nam je od svega toga zapravo potrebno. U moru različitih proizvoda za sve tipove kože vrlo je lako izgubiti smer. Želimo da nam koža bude negovana i zdrava, vrlo je važno da koristimo kvalitetne, a što prirodnije proizvode. Takođe, što jednostavnija rutina s umerenim brojem proizvoda zapravo je pravilo koje vodi do lepe i negovane kože. Činjenica je da nam mnogi proizvodi uopšte nisu potrebni u svakodnevnoj nezi kože, već su samo dobar marketinški trik. Ipak, u neke se proizvode isplati investirati, a dermatolozi otkrivaju koji su to. Dakle, za koje je kozmetičke proizvode isplativo izdvojiti veću svotu novca? Serum Kako objašnjavaju dermatolozi, serumi u sebi sadrže vrlo male molekule zbog čega lakše prodiru duboko u kožu i njene ćelije kako bi napravili određene promene. Da bi se ti molekuli stvorili, potrebno je mnogo istraživanja i upravo su iz tog razloga serumi malo skuplji od ostalih proizvoda za negu kože. Jeftini serumi najčešće su napravljeni od većeg broja sastojka i molekula koji su preveliki da bi mogli da prodru duboko u kožu. Iz tog razloga, dermatolozi savetuju da je pri kupovini kvalitetnog seruma dobro izdvojiti malo više novca za kvalitetan proizvod koji će pozitivno delovati na našu kožu.

3 noći zaredom nanesite ovaj domaći serum: Lice će vam zablistati!

foto: Profimedia

Retinol Kad su u pitanju anti-ejdž proizvodi, retinol je i dalje najtraženiji sastojak. Uz kontinuiranu upotrebu, retinol pomaže u jačanju kože i poboljšava njen izgled, kažu dermatolozi. Ipak, neki brendovi u svojim proizvodima koriste jako malu količinu aktivnog retinola stoga takvi proizvodi ne ostavljaju neke značajnije rezultate na našoj koži. Retinol je vrlo nestabilan pa mora biti pravilno korišćen da bi ostao aktivan i da bi mogao da prodre u kožu dovoljno duboko. Iz tog razloga dermatolozi preporučuju da koristite samo proverene i kvalitetne proizvode sa retinolom. Proizvodi za zaštitu od sunca O proizvodima za zaštitu od sunca mnogo se razglaba, a mnogi se pitaju jesu li nam oni uopšte potrebni. Dermatolozi tvrde da bismo svoju kožu svakako trebali zaštiti od jakih sunčevih zraka te uložiti u visoko kvalitetne proizvode sa SPF-om. Želite li da zaštite svoju kožu lica od sunca, uložite u dobru kremu sa zaštitnim faktorom. Piling

Kupujete li jeftinije pilinge zasigurno ćete uštedeti nešto novca, ali svojoj koži time ne činite uslugu. Naime, kako kažu dermatolozi, piling je jedan od najvažnijih proizvoda u borbi protiv starenja zbog regeneracije kože. Kod izbora pilinga posebno treba pripaziti na sastojke i vrlo je važno da piling ne bude pregrub, jer u protivnom može doći do pucanja kapilara i oštećenja površinskog dela kože. Uvek radije birajte nežnije pilinge za lice sa sitnijim granulama, savetuju dermatolozi.

Kako se rešiti milija sa lica: Domaći piling koji uklanja ružne bele tačkice!

foto: Profimedia

Puder za lice Proizvodi poput pudera i korektora za lice su u području čija formula čini najveću razliku, jer besprekoran ten ne zavisi samo od odabira prave nijanse za vašu kožu, već i od toga kakve sastojke puder koji koristite sadrži. Puder za kožu trebao bi da se sastoji od visokokvalitetnih sastojaka koji neće naštetiti koži lica pa se stoga za taj proizvod isplati izdvojiti malo više novca. Svakako pre kupovine pročitajte sastav pudera i posavetujte sa stručnom osobom ukoliko se sami ne razumete u sastojke.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs