Isprobajte

Domaća maska za oštećenu kosu: Oporaviće oštećene vrhove od farbanja, peglanja i feniranja! (RECEPT)

Lepota ne mora da bude skupa. Ako je žena voljna da se neguje to može da čini i u kućnim uslovima
Nega
20:38h Autor:
Domaća maska za oštećenu kosu: Oporaviće oštećene vrhove od farbanja, peglanja i feniranja! (RECEPT)
Foto: Thinkstock

Evo maske, koja će pomoći jačanju oštećene kose. Pogodna je za sve tipove kose, a takođe, pomaže u smanjenju njenog opadanja, šta više ona stimuliše rast kose.

Osnovni sastojak ove maske je kvasac. Primenjuje se 2 puta nedeljno. Za oporavak oštećene kose, i da biste dobili maksimalne rezultate, postupak se ponavlja u toku 2 meseca, bez prekida. Znači, dva puta nedeljno u toku 2 meseca.

Rezultat primene ovakve maske, ne samo da je visokokvalitetan, već je i trajan! Maske od kvasca odgovaraju svim tipovima kose, i nezamenljive su u borbi protiv gubitka kose i za njen brži rast.

Jede se dva puta godišnje, čini čudo za zdravlje i lepotu: Isprobajte stari božanski lek!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Biće vam potrebno: 1-2 supena kašika toplog mleka; 1 mala kašičica meda; 7 gr suvog ili 20 gr svežeg kvasca.

Priprema: U 1-2 supenoj kašiki toplog mleka rastvoriti 1 kafenu kašiku meda ili šećera, dodati 20 gr svežeg kvasca. Ostaviti na toplo mesto da fermentira, 15-20 minuta.

Dobijenu smesu naneti na čistu, vlažnu kosu. Umotati najlonskom kesom i peškirom. Ostaviti na glavi sat vremena (možete i duže, do 2 sata, što duže to bolje), posle kosu oprati toplom vodom.

Pomoću ove maske, gljivice kvasca povećavaju količinu vitamina, proteina i minerala neophodnih za rast vaše kose. Hranljive materije upijaju se u folikule kose i jačaju oštećenu kosu. Kvasac je idealno i jednostavno rešenje protiv opadanja kose i za njen brži rast.

Izbelite lice uz pomoć kvasca: Bore nestaju kao gumicom izbrisane! (RECEPT)

Foto: Thinkstocka
Foto: Thinkstocka

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs