Probajte

Navika od 5 minuta koja svaku ženu čini neodoljivom: Muškarci će ovo sigurno primetiti!

Džaba vam najlepša haljina i parfem koji “obara s nogu” ako su vaša ramena i kosa prepuni sitnih belih ljuspica koje celokupan prvi utisak “bacaju u vodu”
Nega
11:48h Autor:
Navika od 5 minuta koja svaku ženu čini neodoljivom: Muškarci će ovo sigurno primetiti!
Foto: Thinkstock
1 / 3 Foto: Promo

Iako vam se na prvi pogled čini da muškarci ne primećuju detalje, varate se. Nećete ga zaseniti lepim osmehom, ako vaša kosa poručuje - operi me.

Zlatno pravilo glasi - muškarce privlače uredne, čiste i negovane dame koje vode računa o svom izgledu, pre svega o higijeni. Dakle, zdrava i lepa kosa je uvek u trendu, a sve je više istraživanja koja pokazuju da je ključni faktor koji ženu čini privlačnom zapravo frizura. Ukoliko svakodnevno morate da skidate perut sa odeće i ramena, znak je da pod hitno preduzmete nešto.

Uporna perut nije samo estetski problem. Reč je ozbiljnom medicinskom problemu koji, na sreću, može vrlo lako da se kontroliše i tretira.

Zašto se javlja perut?

Jednostavno, perut predstavlja nagomilavanje i ljuštenje mrtvih ćelija sa kože glave. U normalnim uslovima, koža glave nam se svakodnevno ljušti, ali te ljuspice nisu vidljive golim okom. Kada one postanu vidljive, naročito na odeći i ramenima, to je prvi znak da nešto nije kako treba. U takvim situacijama, treba reagovati.

Najčešće je glavni okidač za nastanak peruti zapravo poremećaj ravnoteže mikrobioma vlasišta. Mikrobiom je zajednički naziv za različite mikroorganizme koji stvaraju zaštitnu barijeru na površini kože. Upravo taj mikrobiom štiti kožu od loših spoljašnjih uticaja. Neravnotežu mikrobioma, a ujedno i pojavu peruti najčešće izazivaju: gljivice i bakterije, zagađena okolina, stres, umor, preterano isušivanje vlasišta fenom, boravak u prostorijama s preterano suvim i vrućim vazduhom, ali i preterano korišćenje agresivnih proizvoda za negu kose.

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Šta možete da učinite?

Kada je perut u pitanju, redovno pranje kose nije dovoljno. Potrebno je da kosi priuštite adekvatnu negu, i to je jedini način da se “uhvatite u koštac” sa upornim belim ljuspicama. Korak broj jedan je da odaberete odgovarajući šampon za kosu, koji će blagotvorno delovati na kožu glave, odnosno vlasište, odakle zapravo i potiču brojni problemi sa kosom. Dercos šamponi protiv peruti prilagođeni su za svaki tip kože: za normalnu do masnu kožu, suvu kožu, te za osetljivo vlasište. Testirani su pod dermatološkim nadzorom, te potvrđuju svoju efikasnost: odstranjuju 100 odsto vidljive peruti*.

Zašto baš Dercos šamponi protiv peruti?

Reč je o šamponima izuzetne efikasnosti s nekoliko specifičnih prednosti u odnosu na druge preparate:

- visoka tolerancija,

- tretiranje mikrobioma, odnosno poremećaja ravnotežemikrobioma

- anti-recidivno delovanje, odnosno sprečavanje nastajanja peruti i do 6 nedelja nakon prestanka tretmana*

- testovi koji dokazuju do 100 odsto efikasnosti, ali i kozmetički efekat na kosu*.

Foto: Promo
Foto: Promo

Koji Dercos šampon odabrati?

1. Dercos šampon protiv peruti za normalnu do masnu kosu sa Selenom DS

2. Dercos šampon protiv peruti za suvu kosu sa selenom DS

Oba šampona deluju već nakon prve upotrebe i odstranjuju 100 odsto vidljive peruti*. Novi način formulacije omogućava ugodan miris i prijatniju upotrebu. Uz Selen DS, antioksidans tokoferol (vitamin E), salicilna kiselina i ceramid R čine proizvod izuzetno efikasnim i potpomažu pri obnavljanju mikrobioma vlasišta. Nova formula testirana je pod dermatološkim nadzorom. Prvi šampon je pogodan za normalnu do masnu kosu sklonu peruti, dok je drugi idealan za suvu kosu sklonu perutanju. Upotrebom šampona vlasištu se vraća zdravlje: perut je uklonjena, ljuštenje regulisano, a kosa postaje meka, elastična i sjajna.

3. Dercos šampon protiv peruti za osetljivo vlasište

Šampon je bez sulfata, parabena i bojila, a već od prvog nanošenja deluje na perut. Formula protiv peruti bez sulfata obogaćena je pirokton olaminom koji pomaže umirenju vlasišta. Šampon je potrebno umasirati u vlasište, ostaviti da deluje nekoliko minuta, potom isprati. Šampon je pogodan za osobe sklone peruti sa osetljivim vlasištem, te pruža sjajan izgled i mekoću na dodir.

Kako se koriste?

Tokom prvog nanošenja, ostavite da deluje 2 minuta, zatim isperite. Prilikom narednih šamponiranja, blago masirajte, pa isperite. Tretman traje 4 nedelje.

Dakle, dovoljno je da izdvojite manje od 5 minuta vašeg vremena da operete kosu Dercos šamponom protiv peruti, i da se rešite upornih belih ljuspica i osigurate uspešan prvi utisak!

*Testiranje redovnog korišćenja 2 nedelje - Italija

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs