Štetni proizvodi

Kosa kao slama: Šta nikada ne biste smele da koristite

Tačan uzrok neposlušne kose je teško odrediti. Ovaj problem može biti prouzrokovan vlagom u vazduhu, loše ošišanom frizurom ili konstantnom upotrebom preagresivnih preparata koji oštećuju kosu
Nega
15:04h Autor:
Kosa kao slama: Šta nikada ne biste smele da koristite
Foto: Thinkstock

Svima nam se dogodi ''loš dan za kosu''. Nunzio Saviano, vlasnik salona u Njujorku otkrio je koja četiri proizvoda nikako ne biste smele da stavljate na kosu.

Proizvodi na bazi silikona"Silikonski preparati kosi daju sjaj i svilenkast izgled. Međutim, taj omotač sprečava da prave hranjive materije dospeju do dlake", kaže Saviano.

Proizvodi koji sadrže alkoholTo su najčešće preparati koji se koristite za oblikovanje frizure, poput laka ili pene za kosu. Alkohol isušuje kosu i zato je vrlo štetan. Pre kupovine proverite da li određeni preparat sadrži alkohol.

Spas za jako oštećenu kosi - bakin recept od samo dva sastojka!

Jeftini šamponi

Saviano kaže kako bi trebalo da budete vrlo oprezne pri kupovini šamona, jer neki uništavaju boju i otklanjaju prirodno ulje sa dlake. Kupujte šampone koji imaju nizak udeo sulfata, a sadrže hidratantne sastojke. Mogu se naći i u apotekama.

Regeneratori na bazi proteinaKorišćenje regeneratora je u redu, sve dok mu jedini sastojak nisu proteini. "Uvek koristite regenerator koji sadrži kombinaciju hidratantnih materija i proteina. Ukoliko regenerator sadrži previše ili samo proteine, kosa će izgubiti svoju prirodnu elastičnost, što može dovesti do toga da čupate dlaku dok se češljate", upozorava Saviano. Previše proteina na kosi može uzrokovati da ona izgleda poput slame.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs