Podmladite se pomoću malih trikova

Šminka koja skida godine

Koristite uvek senke u mat boji i birajte puder lagane teksture, izbegavajte šminkanje ivice očiju i sjaj sa šljokicama
Nega
20:10h
Šminka koja skida godine
Foto: Shutterstock

Promenite puder i nijansu vašeg ruža kako biste se podmladili i vašem lice udahnuli neophodnu svežinu. Izgledate umorno, bledi ste i vaša koža nema sjaj, što vas čini starijim nego što jeste. Evo kako možete da skinete nekoliko godina uz dobro odabranu šminku.

PuderUmesto pudera u prahu, koji se uvlači u bore pa koža izgleda suvo, nabavite hidratantnu toniranu kremu ili puder lagane teksture. Pripazite kako ga nanosite, jer ako je puder nanesen u debelom sloju, istaknuće bore. Odaberite nijansu svetliju od vašeg tena, posebno ako ne koristite bazu koja osigurava postojanost pudera i sadrži čestice koje optički pojačavaju sjaj kože. Da se ne bi istakle bore, treba svakako izbeći šminkanje ivice oka. A za prekrivanje podočnjaka valja koristiti poseban proizvod - odaberite korektor za vašu boju tena, koji daje glatki izgled tankoj koži ispod oka.

Usne Za mlađi izgled usana, ruž treba biti svetlijih nijansi, pogotovo ako su oko usana sitne bore. Olovkom za usne u boji ruža iscrtajte i istaknite liniju usana. Intenzivniji ruž dolazi u obzir samo ako je na očima senka u boji pudera ili prozirni hajlajter i maskara.

SjajIzbegavajte sjaj sa šljokicama, koji daje previše mladalački izgled, pa radije izaberite balzam za pojačavanje volumena koji se ne lepi, nego daje sjaj i punoću.

OčiZaboravite na preterano šminkanje očiju. Posebno se čuvajte „panda-očiju", sa debelim crnilom. Ni taman smokey-eyes efekat nije idealan za starije dame. Ako je olovka za oči jako masna, postoji rizik da uđe u male nabore i time učini pogled „teškim". Što se tiče ajlajnera i jako tamnih boja za oči, njihovo korištenje, takođe, daje izgled teških kapaka. Zato je preporučljivo koristiti pre svega mat boju, kojom se prekrije kapak, a zatim nanesite tanak sloj svetle boje: u unutrašnjem uglu oka i ispod arkade.Ukoliko, ipak, želite da pojačate pogled tamnim slojem uz samu ivicu trepavica, bolje je umesto crne boje koristiti boju šljive ili smeđu boju.

ObraziZa zdrav izgled lica birajte mat rumenila boje breskve i tople ružičaste nijanse, koje licu vraćaju svežinu. Blagim kružnim pokretima postignite prirodan izgled. Ako imate suvu kožu, isprobajte rumenila u kremi, koja će biti postojanija i izgledati prirodnije.

TenSvakako izbegavajte guste podloge, koje naglašavaju bore, pore i druge nepravilnosti kože. Ako imate suvu kožu ili više volite da koristite podlogu umesto pudera, svakako pazite da je nanosite u tankim slojevima. Za lakše nanošenje treba koristiti specijalnu četkicu, što se pokazuje kao jako praktično i za prekrivanje crvenila ili smeđih pega.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs