Obratite pažnju

I lepu ženu čine ružnom: Najčešće greške kod šminkanja koje treba izbegavati

Bez obzira na godine, šminka koju koristite treba da bude prilagođena i odgovarajuća vašem tipu kože
Nega
17:10h Autor:
I lepu ženu čine ružnom: Najčešće greške kod šminkanja koje treba izbegavati
Foto: Shutterstock

Kozmetički proizvodi i šminka osmišljeni su sa vrlo jasnim ciljem - prikrivanje nedostataka, ulepšavanje i isticanje lepih crta lica. Međutim, mnoge žene greše prilikom šminkanja, i postižu sasvim suprotan efekat.

U želji da izgledaju što lepše, neretko posežu za pogrešnim preparatima ne vodeći računa o tipu svoje kože. Pored izbora neodgovarajućih preparata pogrešno nanošenje šminke ima podjednako loš efekat.

Kako vam šminka ne bi činila “medveđu uslugu”, potrebno je da obratite pažnju na nekoliko osnovnih pravila. Za lepotu nije potrebno mnogo, a kada ulažete novac, uložite ga u prave stvari. Mesto broj jedan u neseseru sa šminkom zauzima kvalitetan puder. Puder treba da, pre svega, odgovara vašem tipu kože. Mnoge žene greše baš sa izborom pudera i načinom njegovog nanošenja. Zlatno pravilo glasi: puder treba da ujednači i koriguje ten, i učini ga prirodnim. Dakle, bez šarenila, nepotrebnog viška i masnog sjaja.

Paleta Vichy pudera omogućava tretman za masnu, suvu i kombinovanu kožu, i daje mogućnost da sakrijete nepravilnosti i obradujete sebe besprekornim tenom. Laboratorije Vichy u ponudi imaju Teint Ideal liniju proizvoda u okviru koje se nalaze kompaktni puder, tečni puder i kremasti puder za blistav ten.

Promo
Promo

Za pripadnice lepšeg pola koje više vole puderaste teksture sa mat baršunastim efektom, kompaktni puder za blistav ten pravi je izbor. Lako se nanosi, staje u svaku torbicu i savršen je za popravke tokom dana. Njegov meki sunđerčić omogućava vrlo nežno nanošenje.

Zahvaljujući tehnologiji aktivnih sastojaka, ovaj kompaktni puder savršeno prekriva sve nepravilnosti, nežno i postojano.

Njegov mineralni kompleks sa bizmut oksihloridom i sedefastim česticama tenu donosi blistavost za postizanje ,,soft focus" efekta i prirodnog rezultata šminkanja. Primeren je i za osetljivu kožu, hipoalergen.

Promo
Promo

Kada je reč o tečnom puderu, Teint Ideal puder garantuje prirodan i ujednačen izgled tena, kao i 14-satno prekrivanje.* Idealan je za normalnu i mešovitu koži, a njegova lagana, sveža i nemasna tekstura čini ga prijatnim za nanošenje bilo vrhovima prstiju bilo četkicom.

Tehnologija tečne svetlosti ,,Liquid Light Technology" obavija svaki milimetar vaše kože velom svetlosti. Kompleks sastojaka za korekciju tena - vitamini C i E sa revitalizujućim sastojkom za još lepšu kožu iz dana u dan.

Lako se nanosi, a najpravilnije je da krenete od centralnog dela lica, a zatim ga razmažite prema obodima lica (ka čelu i donjem delu vrata).

Ukoliko imate suvu kožu, bez sumnje ćete biti oduševljeni bogatom i hidratantnom teksturom kremastog Teint Ideal pudera. Nanošenje vrhovima prstiju ili četkicom omogućava postizanje blistavog, svežeg tena kao i meke i hidrirane kože. Garantuje prirodan i ujednačen izgled tena, kao i 14 sati savršene postojanosti postojanosti.**

Promo
Promo

Kao i kod tečnog Teint Ideal pudera, tehnologija tečne svetlosti ,,Liquid Light Technology" obavija svaki milimetar vaše kože velom svetlosti. Sadrži kompleks sastojaka za korekciju tena - vitamini C i E sa revitalizujućim sastojkom za još lepšu kožu iz dana u dan. Bogata krema - za zaštitu suve i osetljive kože.

Za bilo koji od ova tri pudera da se odlučite, jedno je sigurno - šminka će ostati čista i ujednačena tokom celog dana.

Savet plus: Pre nanošenja pudera dobro očistite kožu lica. Dobra vest za sve koji žele da otkriju svoj savršen ten uz Vichy pudere - u toku je promocija pudera u ovlašćenim Vichy apotekama, gde uz kupovinu bilo kojeg Vichy pudera dobijate na poklon kozmetičku torbicu koja sadrži uzorak Pureté Thermale 3u1 za čišćenje lica (15ml). Ponuda traje do isteka zaliha.

I zapamtite - loša šminka i lepu ženu čini ružnom!

* Samoocena, 55 žena, tečni puder.

** Samoocena, 32 žena, tečna formula.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs