Šminka vas odaje

Italijani pročitali žene: Način šminkanja otkriva vaš karakter

Dame koje naglašavaju oči su zavodnice, a one koje ističu usta žele seksualno i duhovno jak odnos. Previše šminke znači nedostatak samopouzdanja, a opsesija noktima govori o jakoj želji za kontrolom
Nega
15:34h
Italijani pročitali žene: Način šminkanja otkriva vaš karakter
Foto: Shutterstock

Opsesija dama za šminkanjem odaje njihove karakterne osobine. Italijanski psiholozi su pokušali da odgnonetnu kakve su žene u zavisnosti od toga kako se odnose prema ulepšavanju. One koje vole da naglašavaju oči zapravo uživaju u šarmiranju drugih, dok one koje koriste ruževe naglašenih boja, imaju jaku želju za zbližavanjem i čvrstim prijateljstvima.

Žene koje ne vole šminkanje su jake i prirodne

* Iako žene generalno „bije glas“ da sate provode pred ogledalom, nije mali broj onih koje šminku zaobilaze u širokom luku. Psiholozi smatraju da takve dame imaju jaku ličnost i naglašenu želju za prirodnim i jednostavnim odnosima sa ljudima. One uglavnom nisu omiljene u društvu, ali ljudi sa kojima su bliske ih zaista vole i prihvataju u potpunosti.

Preterana šminka odaje nedostatak samopouzdanja

* Doterana žena privlači pažnju na svakom koraku. Ipak, preterivanje u tome, previše šminke na licu i nanošenje iste svakodnevno i u svakoj prilici, ukazuje na nedostatak samopouzdanja. Psiholozi tvrde da previše sređene dame imaju jaku želju da se dopadnu i istovremeno strah da će biti odbačene ako ne izgledaju savršeno. Zato pridaju mnogo veću pažnju oblačenju, negovanju tela ili šminkanju nego duhovnom i intelektualnom aspektu kao i odnosima sa ljudima, a to je najčešće odlika mladih ljudi.

Dame koje ne mogu bez maskare su zavodnice

* Najviše žena pripada srednjoj kategoriji, a to podrazumijeva umereno doterivanje. Ipak, neke akcenat stavljaju više na oči, druge na usta, a stručnjaci i za to imaju objašnjenje. Dame koje ne izlaze iz kuće bez maskare na trepavicama i ističu oči u prvi plan, žele da šarmiraju druge, a da ostanu na distanci. Suprotno njima, žene koje najviše šminkaju usta i koriste ruževe naglašenih boja, imaju jaku želju za zbližavanjem sa ljudima i u seksualnom i u duhovnom smislu.

Opsesija noktima govori o snažnoj potrebi za kontrolom

* Žene koje „robuju“ noktima i više pažnje posvećuju manikiranju nego šminkanju, imaju snažnu potrebu da u svoj život unesu red i uzmu konce u svoje ruke. Crveni lakovi za nokte su odlika zavodnica, ali i melanholičnih ličnosti koje žale za prošlim vremenima i robuju uspomenama. Tamne i neobične nijanse otkrivaju buntovnu prirodu, a manje upadljive poput bele, bezbojne i svetlo ružičaste preferiraju romantične duše.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs