Prirodni šamponi

Biljke koje poboljšavaju rast kose

Ruzmarin kosu čini sjajnijom i sprečava opadanje, dok će je kopriva učiniti bujnijom i sprečiti stanjivanje
Nega
17:56h
Biljke koje poboljšavaju rast kose
Foto: Shutterstock

Sebe ne treba da sažaljevate ako vam kosa opada ili sporo raste, već isprobajte najzdravije biljne tretmane umesto menjanja raznih šampona i regeneratora. Biljke ne samo da će doprineti rastu vaše kose, već će poboljšati i njen kvalitet. Takođe, biljni tretman je dobar za osobe koje imaju osetljivu kožu.

Ruzmarin

To je čudnovata biljka za vašu kosu. Ruzmarin čini kosu sjajnom, bori se protiv peruti i gubitka kose. Možete isto možete ruzmarin u hranu ili je koristiti za ispiranje kose. Kuvajte lišće ruzmarina u običnoj vodi oko 10 minuta. Pričekajte da se ohladi. Bacite lišće i prelijte ohlađenu vodu celom dužinom vaše kose. Zatim isperite hladnom vodom.

Kamilica

Ova biljka ima lep miris i ima mnoštvo lekovitih svojstava. Kamilica se može koristiti kao sredstvo za ispiranje kose nakon pranja kose. Takođe, pomaže i oslobađa vas od svraba.

Kopriva

Kopriva će vašu kosu učiniti bujnijom i ućiniti da zaboravite na tanku dlaku. Potopite sveže lišće i maslinovo ulje u teglu. Držite teglu na hladnom i tamnom mestu oko 2-3 nedelje. Koristite ovo ulje za masažu korena kose. To ograničava stanjivanje kose i podstiče rast kose.

ČičakUlje iz korena ove biljke je vrlo korisno i obnavlja kosu. Ono poboljšava zdrav rast kose i cirkulaciju krvi u folikulama kose.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs