Obratite pažnju

Čišćenje lica prema tipu kože: Kako tretirati suvu, masnu ili osetljivu kožu

Meštovita koža često zahteva više nege - čišćenje T zone tonikom, a ostatak lica hidratantnim mlekom, dok kod osetljive kože morate strogo birati proizvode na biljnoj bazi
Nega
23:56h
Čišćenje lica prema tipu kože: Kako tretirati suvu, masnu ili osetljivu kožu
Foto: Shutterstock

Svaki tip kože zahteva negu koja će biti prilagođena njegovim potrebama. Da bi bila zdrava i lepa, kožu je potrebno prvenstveno pravilno čistiti, pa je prvi korak u nezi kože da saznate koji vam tretman odgovara u zavisnosti od vašeg tipa kože.

Suva koža

Najbolji izbor za čišćenje suve kože jeste hidratantno mleko za čišenje. Mleko će temeljno očistiti kožu, ali je neće dodatno isušiti.

10 načina da iskoristite limun za lepotu i negu kože, otkrijte OVDE.

Masna koža

Za ovaj tip kože preporučuju se tonici koji će ukloniti višak masnoće, nečistoće i mrtve ćelije kože, ali i sprečiti pojavu mitisera.

Koža sklona aknama

Proizvodi na bazi pilinga, kao i gelovi namenjeni problematičnoj koži najbolji su izbor za čišćenje kože sklone aknama.

Mešovita koža

Gelovi za čišćenje dobar su izbor za mešovitu kožu, ali ovaj tip često zahteva kombinovano čišćenje. Masnu "T zonu" najbolje je čistiti tonikom, a obraze i ostatak lica mlekom za čišćenje.

OVDE pročitajte recept za pripremu domaćeg tečnog pudera za savršenu pokrivenost i hidrataciju lica!

Osetljiva koža

Za negu osetljive kože birajte isključivo proizvode namenjene vašem tipu ili proizvode na prirodnoj bazi, kako biste izbegli iritacije i alergijske reakcije, koje nisu strane ovom tipu kože.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs