Probajte

Frizerski trik: Kako da otkrijete da li vam stoji kratka kosa! (FOTO)

Jednostavno pravilo 5,5 centimetara pomoći će vam da donesete odluku - da li da se šišate ili ne?
Hair & Makeup
15:50h Autor:
Foto: Profimedia

Odluka o tome da se ošišate na kratko često sa sobom nosi velike dileme. Pre nego što odete kod frizera sa fotografijom slavne osobe s kratkom frizurom, saznajte da li će vam ona uopšte dobro stajati.

Pravilo 5,5 centimetara

Ovu formulu prvi je otkrio slavni frizer Džon Frida, a ide ovako:

1. Ispod brade stavite olovku

2. Iza uha stavite lenjir

3. Uzmite mere od mesta na kojem se spajaju lenjir i olovka

4. Ako razmak između lenjira i olovke nije veći od 5,5 centimetara, tada ste idealan kandidat za kratku frizuru.

Kada ste utvrdili da li bi kratka frizura mogla da vam odgovara, na red dolazi odabir odgovarajuće frizure prema tipu kose. Osim što ćete se ravnati prema tome, u obzir uzmite i oblik lica.

Kosa kao slama: Ovo je razlog zašto vam je frizura nikad gora!

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Slavni frizer Džejmi Stivens doskočio je problematici dajući nekoliko rešenja pri odabiru kratke frizure u odnosu na tip kose.

Kratka frizura za tanku kosu

Prema mišljenju Džejmija Stivensa, ukoliko imate tanku kosu i pokušavate da sakrijete da vam je retka, za vas je najbolje rešenje klasična pixie frizura.

"Pravilo da će tanka kosa delovati gušće ukoliko se ošiša kraće, nije nikakva laž", priznaje frizer slavnih. Makar pixie frizura ne predstavlja problem pri održavanju, ona često zahteva redovne posete salonu kako bi uvek bila idealne dužine. "Imajte na umu to da će vaše crte lica uz pixie frizuru više doći do izražaja", upozorava Džejmi.

Oni uvek sve znaju: Frizer Kejt Midlton otkrio veliku tajnu!

Kratke frizure za talasastu kosu

Ako niste sigurni kako će se vaša talasasta kosa ponašati kada je skratite, Džejmi savetuje da se odlučite za kratku frizuru s dužim krajevima.

"Većina kratkih frizura odgovaraće talasastoj kosi, ali prekratke frizure na takvoj kosi često mogu da deluju zastarelo. Birajte nešto duže kratke frizure kako biste izbegli vizuelno dodavanje godina".

"Najbolja stvar u vezi sa kratkom talasastom kosom je neverovatna lakoća njenog održavanja. Rast kose neće uzrokovati mnogo problema, a prirodno sušenje stvoriće posebnu teksturu frizure", otkriva Džejmi.

Kratke frizure za kovrdžavu kosu

I dok većina dužina odgovara kovrdžavoj kosi, Džejmi smatra ključnim rad s frizerom koji razume kompleksnost kovrdža i njihovog mogućeg skupljanja.

"Pobrinite se da se vaš frizer nalazi na istoj talasnoj dužini s vama, kako krajnji rezultat po pitanju dužine frizure ne bi bio jednak dužini reza. Lično preferiram nešto dužu frizuru od one koju priželjkujete, s obzirom na to da se prilikom sušenja guste kovrdže standardno skrate i do nekoliko centimetara".

Kad te kosa upropasti: Nove frizure su ovim ženama promenile život iz korena! (FOTO)

Kratke frizure za gustu kosu

Prema rečima Džejmija, dame koje poseduju gustu kosu najbolje su kandidatkinje za kratke frizure.

"Razlog zašto ženama s gustom kosom najbolje pristaju kratke frizure leži u činjenici da je od guste kose mnogo lakše stvoriti tanju, ali ne i obrnuto".

Pre nego što se zanesete, imajte na umu to da će kratka frizura na gustoj kosi često zahtevati veći trud, naročito ako je prirodno sklona talasima i neurednom ponašanju. Osim toga, gustu kosu treba češće stanjivati, s obzirom na to da će delovati znatno veća i deblja kako bude rasla.

Kratke frizure za ravnu kosu

Džejmi Stivens upozorava da se ne odlučujete za prekratke frizure na ravnoj kosi.

"Polukratke frizure najbolje će izgledati na kosi koja je prirodno ravna jer će višak dužine savršeno sesti", i dodaje: "Ako je ravna kosa ošišana prekratko, to nikako neće izgledati dobro. Kao najbolju kratku frizuru za ravnu kosu vidim box bob", ističe Džejmi.

Najgore frizure za dame sa 40 i više godina: Čine vas duplo starijom! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs