Poznati frizer otkriva

Kosa kao slama: Ovo je razlog zašto vam je frizura nikad gora!

Nedostatak elastičnosti, sitna oštećenja i pukotine, kao i oštri krajevi koji štrče, samo su neki od znakova koji ukazuju da pogrešno negujete kosu i da vam je potrebno šišanje
Hair & Makeup
18:00h Autor:
Foto: Profimedia

Svima nam se dogodi ''loš dan za kosu''. Nunzio Saviano, vlasnik salona u Njujorku otkrio je koja četiri proizvoda nikako ne biste smele da stavljate na kosu.

 

Proizvodi na bazi silikona

 

"Silikonski preparati kosi daju sjaj i svilenkast izgled. Međutim, taj omotač sprečava da prave hranjive materije dospeju do dlake", kaže Saviano. 

 

Proizvodi koji sadrže alkohol

 

To su najčešće preparati koji se koristite za oblikovanje frizure, poput laka ili pene za kosu. Alkohol isušuje kosu i zato je vrlo štetan. Pre kupovine proverite da li određeni preparat sadrži alkohol.

 

Jeftini šamponi

 

Saviano kaže kako bi trebalo da budete vrlo oprezne pri kupovini šamona, jer neki uništavaju boju i otklanjaju prirodno ulje sa dlake. Kupujte šampone koji imaju nizak udeo sulfata, a sadrže hidratantne sastojke. Mogu se naći i u apotekama. 

 

Regeneratori na bazi proteina

 

Korišćenje regeneratora je u redu, sve dok mu jedini sastojak nisu proteini.

 

"Uvek koristite regenerator koji sadrži kombinaciju hidratantnih materija i proteina. Ukoliko regenerator sadrži previše ili samo proteine, kosa će izgubiti svoju prirodnu elastičnost, što može dovesti do toga da čupate dlaku dok se češljate", upozorava Saviano. Previše proteina na kosi može uzrokovati da ona izgleda poput slame.

 

Kad te kosa upropasti: Nove frizure su ovim ženama promenile život iz korena! (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs