Obratite pažnju

Svaka žena treba da zna: Najgore greške zbog kojih vam kosa izgleda očajno!

Konstantna upotreba pogrešnih preparata, loše ošišana frizura i agresivno sušenje jedni su od glavnih krivaca za neposlušnu i iskrzanu kosu
Nega
23:04h Autor:
Svaka žena treba da zna: Najgore greške zbog kojih vam kosa izgleda očajno!
Foto: Shutterstock

Loši geni ili loša nega? Često ni sami nismo sigurni zbog čega naša kosa izgleda kao “slama”. Ono što je sigurno jeste da zanemarivanje kose, lenjost i loša informisanost ne mogu dati dobre rezultate.

Da bi kosa bila zdrava, bujna i sjajna potrebna joj je prava nega, a osim određenih preparata, neophodno je da budemo uporni i posvećeni.

Jedan od glavnih problema jeste zanemarivanje, koje se pre svega ogleda u neredovnom šišanju. Bez obzira na to da li puštate kosu ili održavate svoju dužinu, neophodno je da na 6 do 8 nedelja skraćujete svoje krajeve. Nakon pomenutog perioda, ma koliko vodite računa o svojoj kosi, prirodno je da se krajevi iskrzaju i izgledaju nezdravo.

Greška broj dva je nestrpljivost. Koliko često uhvatite sebe kako samo proletite kroz tuš i nedovoljno istrljate kosu, te ostane poluprljava. Da ne govorimo o tome koliko često zaboravimo da stavimo balzam ili pakovanje za kosu nakon pranja. S druge strane, nismo strpljivi ni kada čekamo da nam se kosa uvije ili jednostavno osuši, a ponajmanje smo strpljivi kada treba da je pustimo i sačekamo da trenutnu dužinu zameni ona željena.

Uz nestrpljivost ide i nemarnost. Kada je farbanje u pitanju, prevelik izrastak je nedopustiv ­- deluje neuredno, zapušteno i šalje utisak neodgovorne i aljkave osobe. S druge strane, treba obratiti pažnju i na kvalitet farbe, kao i na pravilno nanošenje.

Na kraju, jedna od najčešćih grešaka jeste pogrešan izbor šampona. Pojava peruti, prečesto mašćenje kose i isušivanje samo su jedni od pokazatelja da vam ne odgovaraju preparati koje koristite. Svaki šampon ima u sebi sastojke koji su pogodni za kosu na ovaj ili onaj način.

U bogatoj paleti Vichy proizvoda možete pronaći pravi za sebe. Ako je vaš glavni problem perut, najbolje rešenje su Dercos šamponi protiv peruti ­za normalnu ili masnu kosu, suvu kosu, i za osetljivu kožu glave. Šamponi su testirani pod dermatološkim nadzorom, te potvrđuju svoju efikasnost -­ prema proceni dermatologa u lokalnoj observacijskoj studiji, kod više od 90% pacijenata gotovo potpuno je rešen problem peruti.*

Tehnologija mikrobioma sa selenom DS dokazano vraća ravnotežu mikrobiomu kože glave (reč je o mikroorganizmima koji se prirodno nalaze na koži). Koža glave ponovo postaje zdrava: perut je nestala, svrab ublažen. Osim toga, Dercos šampone karakterišu savršen miris i tekstura koja budi čula. Gusta osvežavajuća tekstura daje bogatu, kremastu i finu penu koja se lako ispira. Idealno je prilagođena za često korišćenje.

* Izvor: Lokalna observacijska studija, 13 dermatologa / 130 pacijenata, Hrvatska, Slovenija, Srbija i BiH.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs