Obratite pažnju

Bujna kosa je uvek u trendu: Zlatna pravila nege koja vredi ispoštovati!

Na izgled kose utiče mnogo faktora, počevši od ishrane i zdravlja, preko načina na koji je negujemo, kako peremo i sušimo kosu, i kojim je preparatima održavamo
Nega
13:14h Autor:
Bujna kosa je uvek u trendu: Zlatna pravila nege koja vredi ispoštovati!
Foto: Thinkstock

Kada je frizura u pitanju, trendovi se menjaju iz dana u dan od šik boja i kratkog boba, preko asimetričnih stepena i dužeg paža, do sve popularnijih talasa i ombre stila. Iz sezone u sezonu, stilovi se menjaju i nadmašuju jedni druge. Dolaze novi, zanimljiviji, bolji. Međutim, ono što nikada ne izlazi iz mode jeste zdrava, bujna i negovana kosa bez peruti.

S godinama se kvalitet i izgled kose menja, međutim, pravilnom negom možete da usporite proces starenja kose. U dvadesetim i tridesetim godinama vaša kosa bi trebalo da bude sjajna i bujna, da dozvoljava eksperimentisanje bojima, te da bude zahvalna za održavanje. Međutim, ako je vaša kosa previše suva, lomljiva i dosta opada, proverite da li se razlog krije u nekom zdravstvenom problemu ili je, pak, u pitanju način nege.

Jedan od ključnih faktora koji se tiče nege kose jeste pravilno pranje. Bez obzira na to kakvog je tipa vaša kosa, važno je da koža glave i koren vlasi budu savršeno čisti. U suprotnom, vaša kosa neće dobiti na volumenu i sjaju ako je i nakon pranja ostala poluprljava. Zato, vrhovima prstiju, ne celom šakom, dobro istrljajte kožu glave prilikom šamponiranja i ispiranja.

Izbor šampona je jako bitan. Treba dobro da obratite pažnju i da izaberete onaj koji smiruje iritacije i svrab, čini kosu mekšom i lakšom za oblikovanje. Zato, toplo preporučujemo da koristite Dercos šampone iz raznovrsne palete Vichy proizvoda. Šamponi iz Dercos linije kombinuju efikasnost, nežnost i zadovoljstvo kako bi kosa bila lepša i bez peruti, a koža glave čista, bez svraba i neprijatnosti.

Dercos izuzetno umirujući šampon baziran je na formuli sa aktivnim kompleksom senzurinom, obogaćenoj vitaminom CG i pantenolom, za klinički dokazanu efikasnost umirivanja vlasišta. Ublažava osećaj neprijatnosti već nakon prve upotrebe i tokom 48 sati. Nakon 19 dana postiže se 60% manje osećaja neprijatnosti na vlasištu.* Ovaj smirujući šampon pogodan je za svako vlasište, tako da se može koristiti i između, pre ili nakon nekih tretmana. Bilo anti­dandruff ili anti-hairloss.

Najbolje rešenje za perut svakako su Dercos šamponi protiv peruti za normalnu ili masnu kosu, suvu kosu, i za osetljivu kožu glave. Šamponi su testirani pod dermatološkim nadzorom, te potvrđuju svoju efikasnost ­prema proceni dermatologa u lokalnoj observacijskoj studiji, kod više od 90% pacijenata gotovo potpuno je rešen problem peruti.**

Za dodatni sjaj i elastičnost, kosu na kraju isperite što hladnijom vodom. Inače, nikada ne bi trebalo kosu prati vrelom vodom, mlaka je idealna. Takođe, stručnjaci savetuju da se kosa nakon pranja ne trlja peškirom, već da se njime samo blago pokupi voda, kako se krajevi vlasi ne bi krzali.

* Kliničko ispitivanje, 43 osobe

** Izvor: Lokalna observacijska studija, 13 dermatologa / 130 pacijenata, Hrvatska, Slovenija,Srbija i BiH

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs