Saveti za plavuše, brinete i crvenokose

Pronađite savršenu boju kose za ovu jesen

Sa novom modnom sezonom mnoge dame požele da unesu promene i približe se trendovima i tendencijama
Nega
21:24h
Pronađite savršenu boju kose za ovu jesen
Foto: Shutterstock

Ako razmišljate o promeni boje kose za nadolazeću sezonu, pogledajte šta savetuje Velin profesionalni frizer za slavne dame Dženifer Džej. ”Za moje klijente, raditi ono što sezona donosi i pričati o tome predstavlja zabavu”, kaže Dženifer, ali ako ste nesigurni kako i gde početi sa promenama, krenite suptilno. Pronađite svoju boju kose ispod i poslušajte savete stručnog lica za jesen.

Plavuše

Za jesen ona je predložila prelive plavušama, ali Dženifer ima određene nijanse na umu. “Plavuše bi trebalo da biraju više zlatnih nijansi”, kaže. Kada je reč o pramenovima preporučuje one koje uokviruju vaše lice i koji su tri do četri puta svetliji od ostatka kose.

Brinete

“Verujem da ćete ove sezone videti mnogo više brineta sa hrabrijim potezima sa toplijim i crvenijim nijansama”, objašnjava Dženifer. To znači da se koriste bogati, tamni pramenovi za ozbiljne promene i teksturu. “Pramenovi ne bi trebalo da počinju u korenu “, savetuje ona, a vi se posavetujte se sa svojim frizerom o dobrom sjaju koji će dodatno pojačati pokrete i teksture.

Crvenokose

Bogatije, bakrene boje su u vašoj jesenjoj prognozi. “Crvenokose bi trebalo da zasijaju nakon farbanja” . Pošto je vaša kosa već veoma bogata bojom, Dženifer savetuje pramenove. “Mali pramenovi bi trebalo da budu nasumično izvučeni po celoj kosi i premazani sjajem za veću efikasnost.”

Na kraju dana, vaše jesenje boje bi trebalo da budu sve ono što vi želite. “Ne pokušavajte da radite nešto što ste videle u novinama i što vam se svidelo ako mislite da neće ići uz vaš izgled ili životni stil. Ima previše opcija za poboljašanje vašeg izgleda, zato nemojte raditi ništa neprirodno.", zaključila je mudro Džejeva.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs