Moćni beli prah

Kosa se mastila i opadala, htela da je ošiša na 2 cm: Šampon od dva sastojka je spasio! (RECEPT)

Sada je njena kosa bujna, zdrava i puna volumena
Nega
16:50h Autor:
Kosa se mastila i opadala, htela da je ošiša na 2 cm: Šampon od dva sastojka je spasio! (RECEPT)
Foto: Ilustracija / Thinkstock

Devojka po imenu Sonet Lobert imala je toliko lošu kosu da je ozbiljno razmišljala da se ošiša na kratko. Ali, naišla je na recept za šampon od sode bikarbone i pokušala. Sada joj kosa blista!

"Šokirala sam se shvativši koliko je moja kosa počela bolje da izgleda od kad, umesto klasičnih, koristim šampon napravljen od sode bikarbone. Osim što zaista blista, nije izložena štetnim hemikalijama kojih u kozmetičkim proizvodima sa mirisima može da bude čak više od 4.000, što je zastrašujuće. Osim toga, ti šamponi uklanjaju prirodna ulja sa vlasi pa ga vlasište pojačano proizvodi i kosa se brže masti", opisala je Sonet svoje iskustvo.

Iako na tržištu postoje prirodni špamponi koji ne sadrže štetne sastojke, kosa joj je, kaže, i nakon njih izgledala beživotno, bez volumena i sjaja. Pokušavala je da unese živost u svoju frizuru i sa kupovnim preparatima za oblikovanje i volumen, ali ništa dugoročno nije pomagalo, jer su se ta sredstva taložila na vlasima i nakon nekog vremena opet je bilo sve po starom.

Počela je i da opada, a Sonet je već počela da razmišlja da se ošiša na mušku frizuru, kako bi se već jednom oslobodila muka. Međutim, onda je negde načula da je soda bikarbona odlična za kosu.

Prosula je sodu bikarbonu po celom krevetu: Nakon 30 minuta, svi su ostali bez teksta! (FOTO, VIDEO)

Raspitala se o pozitivnim efektima ovog belog praha i odlučila da pre radikalnog skraćivanja kose pokuša još jednom sa sodom bikarbonom.

Otkrila je recept za domaći šampon, počela da ga koristi i sada je apsolutno oduševljena!

Recept: Sodu bikarbonu pomešajte sa vodom u razmeri 1:3, znači na jednu količinu sode idu tri vode. Na primer, za kosu dužine do ramena dovoljno je dve do tri kašike sode bikarbone.

Smesu nanosite na suvu ili mokru kosu od korena prema krajevima i ostavite da deluje jedan do tri minuta. Potom isperite vodom.

Nakon toga, ispere kosu mešavinom sirćeta (belog ili jabukovog) i vode u razmeri 1:4. Da bi se ublažio jak miris sirćeta, iako on brzo ispari, Sonet u smesu dodaje nekoliko kapi eteričnog ulja lavande, ruzmarina ili mente.ž

Nakon ispiranja tom smesom, pustite na kosu mlaz hladne vode, jer ona pomaže u zadržavanju vlage u vlasima, pa kosa ne izgleda suvo. Uz to, hladna voda na kraju će ukrotiti kosu i dati joj blistav sjaj.

Iskustvo žene koja sama pravi šampon: Kosa mi sad sija i raste kao luda! (RECEPT)

Ilustracija / Profimedia
Ilustracija / Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs