Retro i seksi

Našminkajte se kao pin-ap devojka

Stil iz 50-ih godina i dalje je aktuelan, a kako bi postigli taj zavodljiv izgled potrebno je da puno pažnje posvetite šminkanju očiju i nemojte da zaboravite na crveni ruž
Nega
22:08h Autor:
Našminkajte se kao pin-ap devojka
Foto: Shutterstock

Vitidž modni stil, pin - up moda, se lako prepoznaje zahvaljujući divnom seksi izgledu odeće, senzualnoj šminki i primamljivim frizuarama. Ovaj stil iz 1950-ih godina se uveliko vratio, postajući sve popularniji među ženama.

Pin - up šminkanje je ženstveni šarm sa stavom i oličenje senzualnosti. Sve ove karakteristike se ogledaju u pažljivo našminkanim očima i sočnim crvenim usnama.

Besprekorna koža

Stvorite besprekornu bazu sa iluminirajućom podlogom i puderom. Za klasični pin-up izgled, najbolje je koristiti puder koji je svetliji jednu ili dve nijanse od tona vaše kože. Učvrstite podlogu puderom u prahu ili kamenu koji ima matirajući efekat kako bi dobili porcelanski izgled.

Koraci

Koristite podlogu za senku na celom kapku da bi vaš izgled trajao duže. Bela podloga će dati intenzivniju boju. Zatim nanesite biserno belu senku na celi kapak, od linije trepavica do obrva, kao i ispod oka. Dodajte dubinu očima tako što ćete naneti senku druge boje na nabore oka za dramatičan efekat. Spojite spoljni ugao oka sa naborom koristeći istu senku kako bi podigli oči. Spojite boje čistom četkom da dobijete najglađu tranziciju. Koristite olovku boje slonovače da razvedrite unutrašnji deo oka. Nacrtajte liniju ispod luka obrva koristeći istu olovku i malo je razmažite.

Pratite liniju trepavica sa omiljenim crnim ajlajnerom i proširite je u mali lastin rep na kraju oka. Najlakše je da počnete iz spoljašnjeg ugla oka idući ka unutra. Isprobajte različite ajlajnere dok ne nađete odgovarajući. Koliko blizu ćete naneti ajlajner prema unutrašnjoj strani zavisi od oblika vašeg oka: za oči koje su postavljene bliže stanite na sredini linije trepavica da stvorite iluziju više prostora između očiju. Za široko postavljene oči, pratite liniju trepavica sve do unutašnjeg ugla. Ova tehnika će smanjiti prostor između očiju. Završite pin-up sa olovkom u boji slonovače u unutrašnjoj strani oka i dodajte dva sloja maskare na gornjim i donjim trepavicama. Popunite obrve pomoću pepeljasto smeđe boje. Snažan luk na obrvama je obležje izgleda pin-up djevojke, pa nemojte se plašiti da ih oblikujete.

Obrazi i usne

Za konture obraza koristite puder koji je jednu nijansu tamniji nego podloga, a zatim stavite malo rumenila u boji breskve. Pin-up izgled nije potpun bez jarko crvenih usana. Koristite crvenu olovku za liniju oko usana i kremasti crveni ruž. Možete da dodate i crnu tačkicu kao malo autentičnosti u vaš pin-up izgled.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs