Prirodni lek za kosu

Sirće za lepšu, zdraviju i kosu bez peruti

Sirće je prirodni lek za kosu, vraća joj sjaj, čini je svilenkastom, oslobađa od peruti i blagotvorno utiče na kožu glave
Nega
18:18h Autor:
Sirće za lepšu, zdraviju i kosu bez peruti

Sirće se već odavno koristi za poboljšanje celokupnog izgleda kose. Blagotvorno deluje na kosu čineći je svilenkastom i sjajnom. Osim jabukovog sirćeta koje se smatra najpogodnijim, možete koristiti razređeno alkoholno sirće.

Lepa kosaSirće sadrži niz enzima, proteina i probiotika koji vašoj kosi daju jačinu i sjaj. Pomenute hranjive materije ostale vrste sirćeta ne sadrže, najverovatnije usled filtracije i zagrevanja.

Vraća kosi sjajSirće kosi vraća sjaj tako što uklanja ostatke drugih proizvoda za negu kose. Od njega kosa postaje glatka i svilenkasta, a mnogi stručnjaci tvrde da je odlično i da se rešite zamršene kose. U zavisnosti od vašeg tipa kose, možete ga koristiti do tri puta sedmično. Ono može izazvati minimalno sušenje kose, te se preporučuje da pre korišćenja sirćeta nanesete regenerator. Kako biste dobili odgovarajuću smesu za ispiranje kose, pomešajte 230 ml sirćeta sa 460 ml tople vode. Ukoliko želite, možete dodati i kap vašeg omiljenog esencijalnog ulja. Dobijenom smesom isperite kosu.

Čišćenje četke za kosuUklonite dlake sa četke. Napravite smesu od sirćeta i vode, u razmeri 50 : 50, dodajte kap ili dve omiljenog esencijalnog ulja i potopite četku. Ostavite da prenoći. Ujutro, četku isperite i spremna je za korišćenje.Poboljšava zdravlje kože glaveDa biste očistili kožu glave, poboljšali njeno zdravlje i rešili se peruti, isperite ga nakon šamponiranja, mešavinom od 120 ml sirćeta i 460 ml tople vode. U mešavinu možete dodati i nekoliko kapi esencijalnog ulja žalfije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs