Potrebno je malo vremena i discipline

Kako da vam kosa brže raste

Hrana bogata vitaminom E, upotreba blagih šampona, ulja, pravinog češljanja i vezivanja u pletenicu tokom spavanja samo su neki od načina koji mogu doprineti bržem rastu kose
Nega
15:36h Autor:
Kako da vam kosa brže raste
Foto: Shutterstock

Svaka devojka želi da ima dugu i zdravu kosu, ali je vrlo malo njih koje to uspevaju. Da bi vam kosa rasla brže i bila gušća, morate da u nju uložite dosta truda.

S obzirom na brzinu života, teško je odvojiti vreme za negu kose. Međutim, ništa se ne može dogoditi bez napornog rada. Ako i vi želite da budete ponosne na svoju "grivu" i želite da vam što pre poraste, pokušajte sa ovim savetima.

Češljajte kosu s pritiskomKada četkate kosu četkom, morate da primenite pritisak na kožu glave. To poboljšava cirkulaciju krvi i pomaže da vaša kosa brže raste.

Nanošenje ulja na kosuMorate da stavljate ulje na kosu barem jednom sedmično. Na primer, temeljno nanesite ulje u subotu uveče i isperite ga u nedelju ujutru. To će vašoj kosi osigurati potrebnu hranu.

Ulje hibiskusaNišta ne deluje bolje od prirodnih sastojaka kada je u pitanju rast kose. Potopite cvet hibiskusa u toploj kokosovoj vodi i ostavite preko noći. To podstiče brži i gušći rast vlasi.

Vezivanje koseUvek vežite vašu kosu u pletenicu kada krenete u krevet. To je zbog toga da se vaša kosa ne bi oštetila od trenja.

Vitamin EHrana bogata vitaminom E je izuzetno bitna za rast vaše kose. Jedite redovno namirnice poput badema, koje su bogate vitaminom.

Koristite bademovo uljeBademovo ulje je odlično kada je u pitanju poboljšanje rasta kose. Nenesite ga na kosu i pustite da stoji (najbolje preko noći) i isperite.

Ne koristite vruću voduNe koristite vruću vodu za pranje kose, jer je ona može oštetiti. Topla voda otvara pore na vašem vlasištu i na taj način dovodi do opadanja kose.

Održavajte kosu čistomVeruje se da puno šampona šteti kosi. Ali pranje kose je jednako važno kao i nanošenje ulja. Perite je blagim šamponom barem tri puta sedmično.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs