Okvir lica

Za obrve kao pijavice isprobajte ove trikove: 9 koraka do savršenstva!

Evo kako da nacrtate savršene obrve koje će vam krasiti lice i naglašavati oči
Nega
03:28h Autor:
Za obrve kao pijavice isprobajte ove trikove: 9 koraka do savršenstva!
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Okvir lica, obrve, nemaju univerzalni oblik nego svako lice diktira svoj. Tako ovalnom i četvrtastom najbolje odgovara blago zakrivljeni luk, oblik dijamanta i srcoliko lice podnose visoki luk, a duguljasto voli ravne obrve.

Osim oblika lica, važna je boja obrva, koju treba prilagoditi boji kose. Za plavuše bi boja obrva trebala biti nijansu do dve tamnija od kose, odnosno nijansu do dve svetlija ako imate smeđu ili crnu kosu. To će licu dati mekši izgled.

Uz pravilno nijansiranje prilikom oblikovanja obrva treba pripaziti da oblik odgovara frizuri. Kratkoj kosi pristaju obrve srednje debljine sa blagim lukom koji otvara lice. Šiške ne podnose guste obrve koje vire ispod pramenova kose, pa ih treba što više ukrotiti. Takve obrve idealne su za dugu kosu, što dokazuje Kara Delevin.

Izaberite pincetu

Za čupanje obrva potrebni su dobra pinceta, ogledalo koje uvećava i mnogo svetla. Najbolje su uske pincete, kojima se može lako rukovati i koje bez problema uhvate svaku pojedinačnu dlačicu. Velike nisu praktične jer se lako može dogoditi da počupate i više nego što treba.

Spas za uništene i pretanke obrve: Ovo je prirodan način regeneracije!

Olovke određuje dužinu

Idealnu dužinu obrva odredite pomoću olovke. Prislonite olovku uz spoljni zid nozdrve, unutrašnja ivica obrve treba biti u ravnini sa mostom. Spoljna ivica obrve možete odrediti tako da olovku stavite uz nozdrvu i spojite sa spoljnom ivicom oka.

Aloe vera smiruje crvenilo

Nakon čupanja dlačica sledi umivanje koje će ukloniti sve suvišne dlačice. Koža može posle toga biti crvena i iziritirana pa je treba umiriti. Najbolji izbor je aloe vera, koja će smanjiti otok. Osim toga, neugodno crvenilo mogu ublažiti led, mineralna voda i petrolej. Oni hlade kožu i ubrzavaju njeno zaceljivanje.

Nijansu olovke diktira kosa

Obrve će doći do izražaja ako ih istaknete olovkom. Ona treba biti nijansu tamnija od vaše prirodne boje. Nanosite je od unutrašnjeg ugla i kratkim potezima iscrtajte luk. Tako će izgledati prirodnije.

Praktično rešenje: Kako da podstaknete brži rast obrva!

Izdvojite 10 min. za obrve

Tajna lepih obrva leži u njihovom stalnom održavanju. Nakon što ste postigli željeni oblik, jednostavno svake nedelje izdvojite 10-ak minuta i počupajte neposlušne dlačice. Ako ih ostavite da narastu, biće ih teže oblikovati, ali i čupati jer će njihov koren ojačati.

Senka i puder za praznine

Sitne praznine u obrvama lako će sakriti puder za obrve, koji može zameniti senku u istoj nijansi. Nanosi se laganim potezima u smeru rasta dlačica, ali treba pripaziti da se ne prelazi prirodni oblik obrve i da je puder nanesen ravnomerno. Nakon toga sledi specijalni gel koji će vašim obrvama dati dodatan volumen.

Podignite luk bez pincete

Obrve sa istaknutim lukom, koje najbolje pristaju ovalnom i okruglom licu, lako je “lažirati” i bez pomoći pincete. Obrve treba počešljati prema čelu pa sa unutrašnje strane obrve od sredine luka sve do spoljne ivice naneti hajlajter. Svetlucave čestice će vizuelno podignuti luk bez čupanja.

Ubrzajte rast dlačica

Rast obrva ubrzava serum koji stimuliše rast dlačica, ali sve dok one ne izrastu u željeni oblik, treba ih držati pod kontrolom. To je odlično rešenje ako ste se zaneli sa pincetom. Osim skupih seruma, pomaže i maslinovo ulje koje učvršćuje već postojeće dlačice.

Unakazila se, a misli da je lepa: Sada joj se svi smeju! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs