Vredi probati

Preporod za vašu kosu: Šampon za suvo pranje od samo tri sastojka! (RECEPT)

Izmešajte dva ili tri jefitina sastojka, u zavisnosti od toga da li vam je kosa svetla ili tamna, i ostaćete zapanjeni rezultatima
Nega
09:20h Autor:
Preporod za vašu kosu: Šampon za suvo pranje od samo tri sastojka! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Šampon za suvo pranje kose je spas kada nemate vremena da operete kosu na klasičan način, a posebno je praktičan za hladne dane, jer kosa ne mora da se kvasi, pa je nije potrebno ni sušiti fenom.

Još bolje je to što ovaj proizvod možete da napravite i sami, a za to će vam biti potrebna samo 2 sastojka ako imate svetlu kosu, odnosno 3 ako je vaša kosa tamnija.

Domaći šampon za suvo pranje kose sadrži supstancu koja upija masnoću i ostavlja osećaj čistoće na kosi, a to je kukuruzno brašno. Prednost suvog pranja kose je i ta što je takvu kosu lakše stilizovati.

Možda će vas ipak najviše obradovati činjenica da je suvo pranje čak i bolje za kosu od klasičnog, jer izbegavate taloženje kamenca iz vode na vlasima.

Sok koji sedoj kosi vraća prirodnu boju: Jedna čaša dnevno podmlađuje i čisti krv! (RECEPT)

Sastojci: 30 grama kukuruznog brašna za svetlu kosu, odnosno 2 kašike kukuruznog brašna + 2 kašike kakao praha za tamnu kosu, 5 kapljica esencijalnog ulja po vašem izboru (na primer, od lavande), čista četkica za nanošenje šminke ili češalj.

Priprema: Esencijalno ulje pomešajte sa brašnom, odnosno mešavinom brašna i kakaa i sjedinite. Smesu prebacite u malu staklenu teglu ili u praznu posudicu od pudera.

Primena: Pomoću četkice za šminku nanesite šampon na koren, odnosno na mesta gde vam je kosa masna. Nanošenje šampona četkicom možda će vam biti praktičnije i brže nego kada ga nanosite pomoću češlja, naročito ako imate kraću kosu. Nakon što ste naneli šampon, napravite frizuru kakvu želite i spremne ste!

Ove žene su prestale da peru kosu, i imaju tri saveta za vas! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs